Terveydenhoitaja (AMK)

Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan terveydenhoitajakoulutukseen!

Tällä sivulla on käytännön ohjeita ja muuta hyödyllistä tietoa. Tutustuthan näihin huolellisesti ennen opintojen alkua.

Opintojen alkaminen ja todistusten kerääminen

Terveydenhoitajakoulutuksen opiskelu alkaa orientoivalla viikolla 29.8. - 1.9.2017. Ilmoittautuminen opiskelijaksi tiistaina 29.8.2017 klo 8.30 osoitteessa TAMK, Kuntokatu 3, 33520 Tampere (katso kartasta). Opiskelupaikan vastaanottaneen ja läsnäolevaksi ilmoittautuneen on oltava tällöin henkilökohtaisesti paikalla.

Tuo alkuperäiset haussa käyttämäsi todistukset mukanasi aloituspäivänä 29.8.2017. Todistukset kerätään opiskelijaksi ilmoittautumisen yhteydessä, tarkistetaan ja palautetaan viikolla 36, jolloin voit hakea ne koulutuksen opintosihteeriltä huoneesta B1-22. Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes ammattikorkeakoulu on tarkistanut valinnassa käytetyt tiedot oikeiksi.

Pidäthän aloituspäivillä mukanasi henkilöllisyystodistusta. Tarvitset sitä mm. käyttäjätunnuksia saadessasi.

Orientoivat päivät

Opintojen ensimmäisellä viikolla (vko 35) on ns. orientoivat päivät. Tällöin tutustut TAMKiin, opintojesi sisältöihin ja käytäntöihin sekä muihin ryhmäsi opiskelijoihin. Jotta opintosi pääsevät hyvin vauhtiin, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan. Pidäthän orientoivilla päivillä mukanasi henkilöllisyystodistusta, jota tarvitset mm. käyttäjätunnuksia saadessasi. Kannettavan tietokoneen tarvitset 30.8., kun ohjelmassa on tietojärjestelmiin tutustumista.

Kieliopinnot ja kielten lähtötasotestit

Terveydenhoitajakoulutukseen kuuluu sekä ammatillisen englannin että ruotsin kielen opintoja. Kuulet tarkemmin kielten opiskelusta orientoivien päivien kieli-infossa. Kieliopinnoista löytyy yleistä tietoa TAMKin opinto-oppaasta ja Kielipalveluiden blogista.

Opiskelijat, jotka eivät ole hyväksytysti suorittaneet englantia tai ruotsia ylioppilaskirjoituksissa, osallistuvat opintojen alussa lähtötasotesteihin:

  • Englanti tiistai 5.9. klo 16:15-18:15
  • Ruotsi keskiviikkona 6.9. klo 16:15-18:15  tai torstaina 7.9. klo 16:15-18:15

Testien ryhmäkohtaiset luokkatilat ilmoitetaan myöhemmin Intran ja sähköpostin kautta opiskelijoille. Ne opiskelijat, jotka eivät läpäise lähtötasotestiä, osallistuvat kielten valmentaville opintojaksoille saavuttaakseen ammattikorkeakoulun kieliopinnoissa vaadittavan tason. Valmentavien opintojen ajankohdista ja niihin ilmoittautumisesta kerrotaan tarkemmin kieli-infossa (opinnot voivat olla myös iltaisin).

Opiskeluvälineet

Opinnoissa on paljon itsenäistä tiedonhankintaa ja erilaisia tehtäviä sekä verkko-opintoja, minkä vuoksi edellytämme päivittäistä mahdollisuutta käyttää tietokonetta. Lue lisää kannettavan tietokoneen käytöstä.

Rokotustiedot

Terveysalan koulutukseen valituilla on tärkeä olla rokotusasiat kunnossa. Täytä oheinen rokotustietolomake ja pidä se itselläsi tallessa.

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

Opiskelija voi hakea hyväksiluettavaksi aikaisempia opintojansa ja osaamistansa.

  • Opintojen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi hyväksilukea korkeakoulussa suoritettuja opintoja opiskelemaansa tutkintoon, mikäli ne vastaavat koulutuksen osaamistavoitteita. 
  • Osaamisen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi ehdottaa suorittavansa näytöin esim. työkokemuksen avulla hankkimaansa osaamista.

Mikäli sinulla on opetussuunnitelman mukaista aikaisemmin hankittua hoitotyön osaamista, sitä on mahdollista osoittaa näytöillä ja saada siten hyväksiluettua opintoihin. Kuulet asiasta lisää Osaamisen näyttö -infossa orientoivilla päivillä. Hoitotyön teoriaopintoihin liittyvät osaamisen näyttökokeet järjestetään tiistaina 12.9. klo 16 - 19.15

Mikäli olet jo kätilö (AMK) tai sairaanhoitaja (AMK), ota heti 8.8. alkavalla viikolla yhteyttä Irmeli Niemiseen ja varaa aika hops-keskusteluun (hops = henkilökohtainen opiskelusuunnitelma). Irmelin tavoitat sähköpostilla (irmeli.nieminen(at)tamk.fi) tai puh. 050 311 9677.

Lisätietoja

Opintosihteeri Milja Kaartinen, p. 050 365 1142 , etunimi.sukunimi@tamk.fi (tavoitettavissa 24.7. alkaen).

Opito-ohjaaja Helena Peltola (etunimi.sukunimi(at)tamk.fi, tavoitettavissa 3.8. alkaen).

Kesäaikana TAMKin opintopalveluiden päivystys: opintotoimisto@tamk.fi