Takaisin

Uudelle opiskelijalle - Terveydenhoitaja (AMK), päivätoteutus

Terveydenhoitaja (AMK)

Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan terveydenhoitajakoulutukseen!

Tällä sivulla on käytännön ohjeita ja muuta hyödyllistä tietoa. Tutustuthan näihin huolellisesti ennen opintojen alkua.

Opintojen alkaminen ja todistusten kerääminen

Terveydenhoitajakoulutuksen opiskelu alkaa orientoivalla viikolla 28.8. - 31.8.2018. Ilmoittautuminen opiskelijaksi on tiistaina 28.8.2018 klo 8.30 osoitteessa TAMK, Kuntokatu 3, 33520 Tampere (katso kartasta). Opiskelupaikan vastaanottaneen ja läsnäolevaksi ilmoittautuneen on oltava tällöin henkilökohtaisesti paikalla.

Tuo alkuperäiset (ei suomalaista ylioppilastutkintotodistusta eikä työtodistuksia) haussa käyttämäsi todistukset mukanasi aloituspäivänä 28.8.2018. Todistukset kerätään opiskelijaksi ilmoittautumisen yhteydessä, tarkistetaan ja palautetaan viikolla 37, jolloin voit hakea ne koulutuksen opintoasiainkoordinaattorilta huoneesta B1-31. Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes ammattikorkeakoulu on tarkistanut valinnassa käytetyt tiedot oikeiksi.

Orientoivat päivät

Opintojen ensimmäisellä viikolla (vko 35) on ns. orientoivat päivät.Tällöin tutustut TAMKiin, opintojesi sisältöihin ja käytäntöihin sekä muihin ryhmäsi opiskelijoihin. Jotta opintosi pääsevät hyvin vauhtiin, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan. Pidä orientoivilla päivillä mukanasi henkilöllisyystodistus, jotta voit tarvittaessa todistaa henkilöllisyytesi. Tutustuthan tuleviin opintoihisi koulutuksesi opetussuunnitelmasta

Kieliopinnot ja kielten lähtötasotestit

Terveydenhoitajakoulutukseen kuuluu sekä ammatillisen englannin että ruotsin kielen opintoja. Kuulet tarkemmin kielten opiskelusta orientoivien päivien kieli-infossa. Kieliopinnoista löytyy yleistä tietoa TAMKin opinto-oppaasta ja Kielipalveluiden blogista.

Opiskelijat, jotka eivät ole hyväksytysti suorittaneet englantia tai ruotsia ylioppilaskirjoituksissa, osallistuvat opintojen alussa lähtötasotesteihin:

  • Englanti ti  4.9. klo 16.15-18.15
  • Ruotsi ke 5.9.tai 6.9. klo 16.15-18.15

Testien ryhmäkohtaiset luokkatilat ilmoitetaan myöhemmin Intran ja sähköpostin kautta opiskelijoille. Ne opiskelijat, jotka eivät läpäise lähtötasotestiä, osallistuvat kielten valmentaville opintojaksoille saavuttaakseen ammattikorkeakoulun kieliopinnoissa vaadittavan tason. Valmentavien opintojen ajankohdista ja niihin ilmoittautumisesta kerrotaan tarkemmin kieli-infossa (opinnot voivat olla myös iltaisin).

Opiskeluvälineet

Opinnoissa on paljon itsenäistä tiedonhankintaa ja erilaisia tehtäviä sekä verkko-opintoja, minkä vuoksi edellytämme päivittäistä mahdollisuutta käyttää tietokonetta. Lue lisää kannettavan tietokoneen käytöstä.

Rokotustiedot

Terveysalan koulutukseen valituilla on tärkeä olla rokotusasiat kunnossa. Täytä oheinen rokotustietolomake ja pidä se itselläsi tallessa.

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

Opiskelija voi hakea hyväksiluettavaksi aikaisempia opintojansa ja osaamistansa.

  • Opintojen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi hyväksilukea korkeakoulussa suoritettuja opintoja opiskelemaansa tutkintoon, mikäli ne vastaavat koulutuksen osaamistavoitteita. 
  • Osaamisen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi ehdottaa suorittavansa näytöin esim. työkokemuksen avulla hankkimaansa osaamista.

Mikäli sinulla on opetussuunnitelman mukaista aikaisemmin hankittua hoitotyön osaamista, sitä on mahdollista osoittaa näytöillä ja saada siten hyväksiluettua opintoihin. Kuulet asiasta lisää Osaamisen näyttö -infossa orientoivilla päivillä. Hoitotyön teoriaopintoihin liittyvät osaamisen näyttökokeet järjestetään torstaina 6.9. klo 16 - 19.15.

Selvitys aiemmista opinnoista

Ryhmien suunnittelun ja opintojesi jouhevan etenemisen vuoksi meidän on tärkeä tietää aikaisemmista opinnoistasi.Ilmoitathan aiemmista opinnoistasi oheisella lomakkeella 30.7.2018 mennessä (tai jos vastaanotat opiskelupaikan myöhemmin, mahdollisimman pian).

HOPS-keskustelu jo alan opintoja omaavalle

Jos sinulla on jo yli 30 opintopistettä sairaanhoitaja-,ensihoitaja-, terveydenhoitaja- tai kätilöopintoja (esim. toisesta ammattikorkeakoulusta), ota yhteys elokuun alussa Irmeli Niemiseen irmeli.nieminen@tamk.fi tai puhelimitse 050 319677, tavoitettavissa (13.8.8.2018 alkaen) ja sovi HOPS-tapaaminen hänen kanssaan (HOPS = henkilökohtainen opiskelusuunnitelma). Opintosi saattavat alkaa jo viikolla 32.

Jos olet jo sairaanhoitaja/kätilö/ensihoitaja, ota yhteys elokuun alussa Irmeli Niemiseen (irmeli.nieminen@tamk.fi,tai puhelimitse 050 311 9677, tavoitettavissa 13.8.2018 alkaen) ja sovi HOPS-tapaaminen hänen kanssaan (HOPS = henkilökohtainen opiskelusuunnitelma).

Muistilista

  • Ota opiskelupaikka vastaan ja ilmoittaudu läsnä- tai poissaolevaksi.
  • Toimita kopiot koulutodistuksistasi TAMKin hakijapalveluihin. Suomalaisesta ylioppilastutkinnosta ei tarvitse toimittaa kopiota.
  • Kerro aikaisemmista opinnoistasi sähköisellä lomakkeella.
  • Jos sinulla on jo aikaisempia alan opisto- tai korkeakouluopintoja, ota yhteys yllä mainittuun henkilöön ja sovi HOPS-tapaaminen.
  • Ole paikalla, kun opinnot alkavat 28.8.2018 klo 8.30. Ota mukaasi alkuperäiset todistuksesi ja henkilöllisyystodistus.

Lisätietoja

Opintoasiainkoordinaatttori, Riitta-Liisa Mäntylä p. 0408016252 riitta.mantyla(at)tamk.fi. (lomalla 7.-25.7.).

Opinto-ohjaaja Helena Peltola p. 0406612304, helena.peltola(at)tamk.fi, (tavoitettavissa 30.7. alkaen).

Kesäaikana TAMKin opintopalveluiden päivystys klo 12 - 14: puh 040 801 6075 tai  opintotoimisto@tamk.fi .