Takaisin

Uudelle opiskelijalle - Sosionomi (AMK), päivätoteutus

Sosionomi (AMK), päivätoteutus

Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan sosionomikoulutuksen päivätoteutukseen!

Tällä sivulla on käytännön ohjeita ja muuta hyödyllistä tietoa. Tutustuthan näihin huolellisesti ennen opintojen alkua. 

Opintojen alkaminen ja todistusten kerääminen

Sosionomikoulutuksen opiskelu alkaa ilmoittautumalla opiskelijaksi tiistaina 14.8.2018 klo 8.30 osoitteessa TAMK, Kuntokatu 3 (Teiskontie 33), 33520 Tampere,  (katso kartasta Teiskontien puoleinen aula). Opiskelupaikan vastaanottaneen ja läsnäolevaksi ilmoittautuneen on oltava tällöin henkilökohtaisesti paikalla. 

Tuo alkuperäiset haussa käyttämäsi koulutodistukset mukanasi aloituspäivänä 14.8.2018 (ei suomalaista ylioppilastutkintotodistusta eikä työtodistuksia). Todistukset kerätään opiskelijaksi ilmoittautumisen yhteydessä, tarkistetaan ja palautetaan viikolla 36, jolloin voit hakea ne koulutuksen opintoasiankoordinaattorilta huoneesta B1-28. Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes ammattikorkeakoulu on tarkistanut valinnassa käytetyt tiedot oikeiksi.

Orientoivat päivät

Opintojen ensimmäisellä viikolla (vko 33)  on ns. orientoivat päivät. Tällöin tutustut TAMKiin, opintojesi sisältöihin ja käytäntöihin sekä muihin ryhmäsi opiskelijoihin. Jotta opintosi pääsevät hyvin vauhtiin, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan. Pidäthän orientoivilla päivillä mukanasi henkilöllisyystodistusta. Tarvitset sitä mm. käyttäjätunnuksia saadessasi. Kannettavan tietokoneen tarvitset 15.8. ja  16.8., kun ohjelmassa on tietojärjestelmiin tutustumista.

Sosionomikoulutuksen opetussuunnitelma

Tutustu koulutuksesi opetussuunnitelmaan.

Kieliopinnot ja kielten lähtötasotestit

Sosionomikoulutukseen kuuluu sekä ammatillisen englannin että ruotsin kielen opintoja. Kuulet tarkemmin kielten opiskelusta orientoivien päivien kieli-infossa. Kieliopinnoista löytyy yleistä tietoa TAMKin opinto-oppaasta  ja Kielipalveluiden blogista.

Opiskelijat, jotka eivät ole hyväksytysti suorittaneet englantia tai ruotsia ylioppilaskirjoituksissa, osallistuvat opintojen alussa seuraavasti lähtötasotesteihin:

Englanti tiistaina 4.9 klo 16:15-18:15

Ruotsi keskiviikkona 5.9 klo 16:15-18:15 tai torstaina 6.9 klo 16:15-18:15

Testien ryhmäkohtaiset luokkatilat ilmoitetaan myöhemmin Intran ja sähköpostin kautta opiskelijoille. Ne opiskelijat, jotka eivät läpäise lähtötasotestiä, osallistuvat kielten valmentaville opintojaksoille saavuttaakseen ammattikorkeakoulun kieliopinnoissa vaadittavan tason. Valmentavien opintojen ajankohdista ja niihin ilmoittautumisesta kerrotaan tarkemmin kieli-infossa.

Opiskeluvälineet

Opinnoissa on paljon itsenäistä tiedonhankintaa ja erilaisia tehtäviä sekä verkko-opintoja, minkä vuoksi edellytämme päivittäistä mahdollisuutta käyttää tietokonetta. Lue lisää kannettavan tietokoneen käytöstä.

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

Opiskelija voi hakea hyväksiluettavaksi aikaisempia opintojansa ja osaamistansa. Hyväksilukemisesta löydät tietoa opinto-oppaasta.

  • Opintojen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi hyväksilukea korkeakoulussa suoritettuja opintoja opiskelemaansa tutkintoon, mikäli ne vastaavat koulutuksen osaamistavoitteita. 
  • Osaamisen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi ehdottaa suorittavansa näytöin esim. työkokemuksen avulla hankkimaansa osaamista.

Orientoivien päivien aikana hyväksiluvusta ja niiden hakemisesta kerrotaan enemmän

Opiskelijakunta

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamkon ja Tampereen ammattikorkeakoulun Sosiaalialan opiskelijoiden (SOPU ry) toimintaan voit perehtyä osoitteessa www.tamko.fi.

Tamkon keskeisenä tehtävänä on valvoa opiskelijoiden etua koulutus- ja sosiaalipoliittisissa asioissa. Tamkon jäseneksi voivat liittyä kaikki TAMKin opiskelijat. Tamkon omien etujen ja palvelujen ohella saat valtakunnallisen opiskelijakortin, joka on avain satoihin opiskelijaetuuksiin. Voit liittyä Tamkoon täyttämällä sähköisen lomakkeen Tamkon kotisivuilla.

SOPU ry:n tiedote

Rokotukset

Sosiaali- ja terveysalan koulutukseen valituilla on tärkeä olla rokotusasiat kunnossa. Täytä oheinen rokotustietolomake ja pidä se itselläsi tallessa.

Muistilista

  • Ota opiskelupaikka vastaan ja ilmoittaudu läsnä- tai poissaolevaksi.
  • Toimita kopiot koulutodistuksistasi TAMKin hakijapalveluihin. Suomalaisesta ylioppilastutkinnosta ei tarvitse toimittaa kopiota.
  • Ole paikalla, kun opinnot alkavat tiistaina 14.8. klo 8.30. Ota mukaan alkuperäiset todistukset ja henkilöllisyystodistus.

Lisätietoja

Opintoasiankoordinaattori Sirpa Sauvola, p. 050 311 9724, sirpa.sauvola@tamk.fi (paikalla 30.7. alkaen)

Opinto-ohjaaja Tiina Säilä, p. 050 4413253, tiina.saila@tamk.fi (paikalla 6.8. alkaen)

Kesäaikana TAMKin opintopalveluiden päivystys klo 12 - 14: opintotoimisto@tamk.fi tai 040 801 6075.