Takaisin

Uudelle opiskelijalle - Sairaanhoitaja (AMK), päivätoteutus

Sairaanhoitaja (AMK), päivätoteutus

Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan sairaanhoitajakoulutuksen päivätoteutukseen!

Tällä sivulla on käytännön ohjeita ja muuta hyödyllistä tietoa. Tutustuthan näihin huolellisesti ennen opintojen alkua. 

Opintojen alkaminen ja todistusten kerääminen

Sairaanhoitajakoulutuksen opiskelu alkaa ilmoittautumalla opiskelijaksi tiistaina 9.1.2018 klo 8.30 osoitteessa TAMK, Kuntokatu 3, 33520 Tampere (katso kartasta Kuntokatu 3 sisäänkäynti). Opiskelupaikan vastaanottaneen ja läsnäolevaksi ilmoittautuneen on oltava tällöin henkilökohtaisesti paikalla.

Tuo alkuperäiset koulutodistukset mukanasi aloituspäivänä 9.1.2018 (ei yo- eikä työtodistuksia). Todistukset kerätään opiskelijaksi ilmoittautumisen yhteydessä, tarkistetaan ja palautetaan viikolla 3, jolloin voit hakea ne koulutuksen opintosihteeriltä huoneesta B1-22. Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes ammattikorkeakoulu on tarkistanut valinnassa käytetyt tiedot oikeiksi.

Huom. Jos sinulla on jo aiempia sairaanhoitajaopintoja, lue lisää sivun alaosasta.

Orientoivat päivät

Opintojen ensimmäisellä viikolla (vko 2) on ns. orientoivat päivät. Tällöin tutustut TAMKiin, opintojesi sisältöihin ja käytäntöihin sekä muihin ryhmäsi opiskelijoihin. Jotta opintosi pääsevät hyvin vauhtiin, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan. Pidäthän orientoivilla päivillä mukanasi henkilöllisyystodistusta, jota tarvitset mm. käyttäjätunnuksia saadessasi.

Kieliopinnot ja kielten lähtötasotestit

Sairaanhoitajakoulutukseen kuuluu sekä ammatillisen englannin että ruotsin kielen opintoja. Kuulet tarkemmin kielten opiskelusta orientoivien päivien kieli-infossa. Kieliopinnoista löytyy yleistä tietoa TAMKin opinto-oppaasta  ja Kielipalveluiden blogista.

Opiskelijat, jotka eivät ole hyväksytysti suorittaneet englantia tai ruotsia ylioppilaskirjoituksissa, osallistuvat opintojen alussa lähtötasotesteihin:

  • Englanti ma 22.1. klo 14.00 - 16.00
  • Ruotsi to 25.1. klo 14.00 - 16.00

Testien ryhmäkohtaiset luokkatilat ilmoitetaan myöhemmin Intran ja sähköpostin kautta opiskelijoille. Ne opiskelijat, jotka eivät läpäise lähtötasotestiä, osallistuvat kielten valmentaville opintojaksoille saavuttaakseen ammattikorkeakoulun kieliopinnoissa vaadittavan tason. Valmentavien opintojen ajankohdista ja niihin ilmoittautumisesta kerrotaan tarkemmin kieli-infossa (opinnot voivat olla myös iltaisin).

Opiskeluvälineet

Opinnoissa on paljon itsenäistä tiedonhankintaa ja erilaisia tehtäviä sekä verkko-opintoja, minkä vuoksi edellytämme päivittäistä mahdollisuutta käyttää tietokonetta. Lue lisää kannettavan tietokoneen käytöstä.

Suojavaatteiden hankinnasta kuulet tarkemmin orientoivilla päivillä. Ainejärjestö Piraten kautta hankittuna suojavaatteiden hinta on noin 60 - 70 e.

Koulutuksen aikana on hyvä hankkia omaksi joitakin alan kirjoja. Kuulet tästä lisää opintojen aikana.

Selvitys aiemmista opinnoista

Ryhmien suunnittelun ja opintojesi jouhevan etenemisen vuoksi meidän on tärkeä tietää aikaisemmista opinnoistasi. Täytäthän sähköisen lomakkeen 11.12.2017 mennessä.

Rokotustiedot

Terveysalan koulutukseen valituilla on tärkeä olla rokotusasiat kunnossa. Täytä oheinen rokotustietolomake ja pidä se itselläsi tallessa.

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

Opiskelija voi hakea hyväksiluettavaksi aikaisempia opintojansa ja osaamistansa.

  • Opintojen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi hyväksilukea korkeakoulussa suoritettuja opintoja opiskelemaansa tutkintoon, mikäli ne vastaavat koulutuksen osaamistavoitteita. 
  • Osaamisen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi ehdottaa suorittavansa näytöin esim. työkokemuksen avulla hankkimaansa osaamista.

Mikäli sinulla on opetussuunnitelman mukaista aikaisemmin hankittua hoitotyön osaamista, sitä on mahdollista osoittaa näytöillä ja saada siten hyväksiluettua opintoihin. Kuulet asiasta lisää Osaamisen näyttö -infossa orientoivilla päivillä. Hoitotyön teoriaopintoihin liittyvistä osaamisen näyttökokeista ja niiden aikataulusta kerrotaan orientoivalla viikolla.

HOPS-keskustelu jo alan opintoja omaavalle

Jos sinulla on jo yli 30 opintopistettä sairaanhoitajaopintoja (esim. toisesta ammattikorkeakoulusta), siirryt jo aiemmin aloittaneiden opiskelijoiden ryhmään. Tällöin aloitat opintosi henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (HOPS) mukaan. Ota yhteys opinto-ohjaaja Eija Piikkilään (eija.piikkila(at)tamk.fi)  joulukuun puoliväliin mennessä.

Avoimen AMKin erillishaussa valittu opiskelija

Jos olet opiskellut avoimen AMKin opinnot TAMKissa päivätoteutuksessa, jatkat opintojasi samassa ryhmässä. Sovi HOPS-keskustelu ryhmäsi opettajatuutorin kanssa.

Jos olet opiskellut 60 op:tä TAMKin iltaryhmässä tai muussa AMKissa, ota yhteys opinto-ohjaaja Eija Piikkilään (eija.piikkila(at)tamk.fi) joulukuun puoliväliin mennessä.

Opistoasteen sairaanhoitajakoulutuksen päivittäjä

Jos sinulla on opistoasteen sairaanhoitajan tutkinto ja päivität sen nyt AMK-tutkinnoksi, ota yhteys koulutuspäällikkö Tiina Mäkiseen ja sovi HOPS-keskustelu hänen kanssaan (tiina.makinen(at)tamk.fi). Opintosi alkavat HOPSisi mukaan.

Muistilista

  • Ota opiskelupaikka vastaan ja ilmoittaudu läsnä- tai poissaolevaksi.
  • Toimita kopiot koulutodistuksistasi TAMKin hakijapalveluihin. Suomalaisesta ylioppilastutkinnosta ei tarvitse toimittaa kopiota.
  • Kerro aikaisemmista opinnoistasi sähköisellä lomakkeella.
  • Jos sinulla on jo aikaisempia alan opisto- tai korkeakouluopintoja, ota yhteys yllä mainittuun henkilöön ja sovi HOPS-tapaaminen.
  • Ole paikalla, kun opinnot alkavat 9.1.2018 klo 8.30. Ota mukaasi alkuperäiset todistuksesi ja henkilöllisyystodistus.

Lisätietoja

Opintoasiainkoordinaattori Milja Kaartinen, p. 050 365 1142, etunimi.sukunimi@tamk.fi

Opinto-ohjaaja Eija Piikkilä, p. 050 591 5560, etunimi.sukunimi@tamk.fi