Takaisin

Uudelle opiskelijalle - Restonomi (AMK), päivätoteutus

Restonomi (AMK), päivätoteutus

Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan palveluliiketoiminnan koulutuksen päivätoteutukseen!

Tällä sivulla on käytännön ohjeita ja muuta hyödyllistä tietoa. Tutustuthan näihin huolellisesti ennen opintojen alkua.

Opintojen alkaminen ja todistusten kerääminen

Palveluliiketoiminnan koulutuksen opiskelu alkaa ilmoittautumalla opiskelijaksi tiistaina 14.8.2018 klo 8.30 osoitteessa TAMK, Kuntokatu 3 (Teiskontie 33), 33520 Tampere, sisäänkäynti Kuntokadun puolelta (auditorio G00-10 edusta), ks. kampuskartta . Opiskelupaikan vastaanottaneen ja läsnäolevaksi ilmoittautuneen on oltava tällöin henkilökohtaisesti paikalla.

Tuo alkuperäiset haussa käyttämäsi todistukset ja todistus henkilöllisyydestäsi mukanasi. Jos olet suorittanut ylioppilastutkinnon vuonna 1990 tai sen jälkeen, alkuperäistä todistusta ei tarvita, koska tieto saadaan valtakunnallisesta tietokannasta.Todistukset kerätään opiskelijaksi ilmoittautumisen yhteydessä, tarkistetaan ja palautetaan sinulle mahdollisimman pian. Voit hakea ne koulutuksen opintosihteeriltä (Satu Kelhä) huoneesta B1-23. Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes ammattikorkeakoulu on tarkistanut valinnassa käytetyt tiedot oikeiksi.

Orientoivat päivät

Opintojen ensimmäisellä viikolla (vko 33) on ns. orientoivat päivät. Tällöin tutustut TAMKiin, opintojesi sisältöihin ja käytäntöihin sekä muihin ryhmäsi opiskelijoihin. Jotta opintosi pääsevät hyvin vauhtiin, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan.

Oman koulutuksen opetussuunnitelma

Tutustu ennen orientoivia päiviä oman koulutuksesi opetussuunnitelmaan.

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

Opiskelija voi hakea hyväksiluettavaksi aikaisempia opintojansa ja osaamistansa. Hyväksilukemisesta löydät tietoa opinto-oppaasta.

 • Opintojen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi hyväksilukea korkeakoulussa suorittamiaan opintoja opiskelemaansa tutkintoon, mikäli ne vastaavat koulutuksen osaamistavoitteita.
 • Osaamisen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi esittää suorittavansa näytöllä esimerkiksi toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa tai työkokemuksella hankkimaansa osaamista.

Orientoivien päivien aikana hyväksiluvusta ja niiden hakemisesta kerrotaan enemmän.

Kieliopinnot ja kielten lähtötasotestit

Palveluliiketoiminnan koulutukseen kuuluu sekä ammatillisen englannin että ruotsin kielen opintoja. Kuulet tarkemmin kielten opiskelusta orientoivien päivien kieli-infossa. Kieliopinnoista löytyy yleistä tietoa TAMKin opinto-oppaasta ja Kielipalveluiden blogista.

Opiskelijat, jotka eivät ole hyväksytysti suorittaneet englantia tai ruotsia ylioppilaskirjoituksissa, osallistuvat opintojen alussa lähtötasotesteihin. Testien ajat ja ryhmäkohtaiset luokkatilat ilmoitetaan myöhemmin Intran ja sähköpostin kautta opiskelijoille (testit voidaan järjestää myös ilta-aikaan). Ne opiskelijat, jotka eivät läpäise lähtötasotestiä, osallistuvat kielten valmentaville opintojaksoille saavuttaakseen ammattikorkeakoulun kieliopinnoissa vaadittavan tason. Valmentavien opintojen ajankohdista ja niihin ilmoittautumisesta kerrotaan tarkemmin kieli-infossa.

Opiskeluvälineet

Ammattikorkeakouluopinnoissa on paljon verkossa tapahtuvaa työskentelyä, joten oma kannettava tietokone on välttämätön. TAMKissa on rajallinen määrä tietokoneluokkia.

Restonomiopintojen aikana tarvitset työvaatteita ja työjalkineet (luettelo alla). Syksyn orientoivalla viikolla on mahdollisuus ostaa omat työvaatteet koululla järjestettävästä esittelystä. Voit myös hankkia vaatteet omatoimisesti. Lisäksi opiskelijajärjestö Taren (Tampereen restonomit) kautta on mahdollista vuokrata muutamia keittiövaatekertoja. Työvaatteita tarvitaan ensimmäisen kerran syyskuun puolen välin paikkeilla, kun tutustutaan opetuskeittiön koneisiin ja laitteisiin.

Opetuskeittiö-ruoanvalmistus:

 • mustat kokkihousut
 • valkoinen kokkitakki, mustat napit
 • musta tai valkoinen esiliina
 • keittiöpäähine; musta tai valkoinen kokkihattu
 • työturvallisuuslain mukaiset mustat keittiökengät (päältä umpinaiset, takana remmi).

(Työveitsien hankinta on vapaaehtoista.)

Ravintolasali-tarjoilu:

 • siistit ja silitetyt työvaatteet; musta alaosa, musta tai valkoinen paita/paitapusero
 • siistit, tummat sisäkengät.

Edellä mainittujen työvaatteiden ja -kenkien hankinta-arvo on noin 370 euroa.

Lue Tampereen ammattikorkeakoulun Restonomiopiskelijoiden  uuden opiskelijan kirje.

Katso myös opiskelijatuutoreiden tervehdysvideo!

 

Lisätietoja

Koulutuspäällikkö Satu Kylmälä, p. 050 568 5343, satu.kylmala@tamk.fi

Kesäaikana TAMKin opintopalveluiden päivystys klo 12 - 14: opintotoimisto@tamk.fi tai
040 801 6075.

Muistilista

 1. Ota opiskelupaikka vastaan ja ilmoittaudu läsnä- tai poissaolevaksi.
 2. Toimita kopiot koulutodistuksistasi TAMKin hakijapalveluihin. Suomalaisesta ylioppilastutkinnosta ei tarvitse toimittaa kopiota.
 3. Ole paikalla, kun opinnot alkavat 14.8. klo 8.30. Ota mukaasi alkuperäiset todistuksesi.