Takaisin

Uudelle opiskelijalle - Rakennusmestari (AMK), päivätoteutus

Rakennusmestari (AMK), päivätoteutus

Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta! Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan rakennusalan työnjohdon koulutuksen päivätoteutukseen!

Tällä sivulla on tietoja, ohjeita ja aikatauluja opintojen aloitukseen. Tutustuthan näihin huolellisesti heti paikan vastaanotettuasi.

Opintojen alkaminen ja todistusten kerääminen

Rakennusalan työnjohdon opiskelu alkaa maanantaina 8.1.2018 klo 09.00 auditoriossa A3-27 osoitteessa TAMK, Kuntokatu 3 (Teiskontie 33), 33520 Tampere. Opiskelupaikan vastaanottaneen ja läsnäolevaksi ilmoittautuneen on oltava tällöin paikalla. Kampusalueen kartta.

Tuo alkuperäiset haussa käyttämäsi todistukset ja todistus henkilöllisyydestäsi mukanasi Tampereelle. Todistukset tarkistetaan opintojen alussa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes ammattikorkeakoulu on tarkistanut valinnassa käytetyt tiedot oikeiksi.

Orientoivat päivät

Opintojen alussa on ns. orientoivat päivät. Tällöin tutustut TAMKiin, opintoihisi ja opiskelun käytänteisiin sekä muihin ryhmäsi opiskelijoihin. Jotta opintosi pääsevät hyvin vauhtiin, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan. Tutustu orientoivien päivien ohjelmaan.

Oman koulutuksen opetussuunnitelma

Tutustu ennen orientoivia päiviä omaan koulutukseesi ja sen opetussuunnitelmaan.

Opiskeluvälineet

Tekniikan alan ammattikorkeakouluopiskelija tarvitsee opiskelussa kannettavan PC-tietokoneen. TAMKissa tietokoneen joustavan käytön kannalta Windows-käyttöjärjestelmä, vähintään 8 GB:n suuruinen käyttömuisti ja WLAN ovat tarpeellisia.

Kaikki käyttävät opinnoissaan toimisto-ohjelmistoja ja muut käytettävät ohjelmistot vaihtelevat koulutuksittain, mutta esim. CAD-ohjelmistot ovat yleisesti käytössä. Monet opinnoissa käytettävät ohjelmistot on mahdollista asentaa ilmaiseksi myös omalle tietokoneelle (esim. Office ProPlus -ohjelmapaketti).

Lisätietoja löydät TAMKin IT-ohjeista.

Rakennusalan työnjohdon koulutuksessa opiskelijat tarvitsevat henkilökohtaiset suojavälineet työskennellessään rakennuslaboratoriossa ja työmaakäynneillä. Lisätietoa suojavälineiden hankinnasta.

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

Opiskelija voi hakea hyväksiluettavaksi aiempia korkeakoulutasoisia opintoja ja osaamista. Hyväksilukemisesta löydät tietoa opinto-oppaasta.

  • Opintojen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi hyväksilukea korkeakoulussa suorittamiaan opintoja opiskelemaansa tutkintoon, mikäli ne vastaavat koulutuksen osaamistavoitteita.
  • Osaamisen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi esittää suorittavansa näytöllä esimerkiksi 2. asteen ammatillisessa koulutuksessa tai työkokemuksella hankkimaansa osaamista.

Orientoivien päivien aikana hyväksiluvuista ja niiden hakemisesta kerrotaan enemmän.

Jos sinulla on paljon aiemmin suoritettuja alan korkeakouluopintoja tai aiempi korkeakoulututkinto

Varaa tapaamisaika opinto-ohjaajaltasi jo ennen opintojen alkua (sähköpostilla). Yhteystiedot löydät alempaa lisätietoja kohdasta. Tutustu koulutuksen opetussuunnitelmaan, mieti valmiiksi mahdollisia hyväksilukuja ja ota todistukset mukaan tapaamiseen.

Muistilista

  1. Osallistu orientoiviin päiviin, aloitus maanantaina 8.1.2018 klo 09.00.
  2. Ota todistus henkilöllisyydestäsi ja haussa käyttämäsi alkuperäiset todistukset mukaasi, kun tulet Tampereelle opiskelemaan
  3. Tutustu koulutuksesi opetussuunnitelmaan
  4. Mikäli sinulla on aiemmin suoritettuja tekniikan alan korkeakouluopintoja, varaa tapaamisaika opinto-ohjaajaltasi.
  5. Varmista opiskelijaetusi heti opintojen alettua, hae opiskelijakorttia.

Lisätietoja

Opintoasiainkoordinaattori Anne Kulmala, p. 0400 991 236

Opinto-ohjaaja Petri Murtomaa, p. 050 570 2289

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@tamk.fi.

Lisää yhteystietoja opinto-oppaassa.