Takaisin

Uudelle opiskelijalle - Rakennusarkkitehti (AMK), päivätoteutus

Rakennusarkkitehti (AMK), päivätoteutus

Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta! Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan rakennusarkkitehdin koulutuksen päivätoteutukseen!

Tällä sivulla on tietoja, ohjeita ja aikatauluja opintojen aloitukseen. Tutustuthan näihin huolellisesti heti paikan vastaanotettuasi. Huomaathan myös kaikille TAMKin opiskelijoille yhteiset ohjeet Uudelle opiskelijalle -sivulla.

Opintojen alkaminen ja todistusten kerääminen

Rakennusarkkitehtien opiskelu alkaa tiistaina 21.8.2018 klo 09.30 osoitteessa TAMK, Kuntokatu 3 (Teiskontie 33), 33520 Tampere. Opiskelupaikan vastaanottaneen ja läsnäolevaksi ilmoittautuneen on oltava tällöin paikalla. Kampusalueen kartta.

Tuo alkuperäiset haussa käyttämäsi todistukset ja todistus henkilöllisyydestäsi mukanasi Tampereelle. Todistukset tarkistetaan opintojen alussa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes ammattikorkeakoulu on tarkistanut valinnassa käytetyt tiedot oikeiksi. Jos olet suorittanut ylioppilastutkinnon vuonna 1990 tai sen jälkeen, alkuperäisiä todistuksia ei tarvita, koska tieto saadaan valtakunnallisesta tietokannasta.

Orientoivat päivät

Opintojen ensimmäisellä viikolla (vko 34) on ns. orientoivat päivät. Tällöin tutustut TAMKiin, opintoihisi ja opiskelun käytänteisiin sekä muihin ryhmäsi opiskelijoihin. Jotta opintosi pääsevät hyvin vauhtiin, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan. Tutustu orientoivien päivien ohjelmaan.

Siirto-opiskelijoilla on orientoivalla viikolla oma ohjelma.

Oman koulutuksen opetussuunnitelma

Tutustu ennen orientoivia päiviä omaan koulutukseesi ja sen opetussuunnitelmaan täältä

Opiskeluvälineet

Ammattikorkeakouluopiskeluun kuuluu paljon verkossa tapahtuvaa työskentelyä, joten oman tietokoneen hankinta on suositeltavaa syyslukukauden aikana. Saat tästä lisätietoja viimeistään koulutuksen alkaessa.

Monet opinnoissa käytettävät ohjelmistot on mahdollista asentaa ilmaiseksi myös omalle tietokoneelle (mm. Office ProPlus -ohjelmapaketti).

Rakennusarkkitehdin koulutuksessa opiskelijat tarvitsevat henkilökohtaiset suojavälineet työskennellessään rakennuslaboratoriossa ja työmaakäynneillä. Lisätietoa suojavälineiden hankinnasta.

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

Opiskelija voi hakea hyväksiluettavaksi aiempia korkeakoulutasoisia opintoja ja osaamista. Hyväksilukemisesta löydät tietoa opinto-oppaasta.

  • Opintojen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi hyväksilukea korkeakoulussa suorittamiaan opintoja opiskelemaansa tutkintoon, mikäli ne vastaavat koulutuksen osaamistavoitteita.
  • Osaamisen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi esittää suorittavansa näytöllä esimerkiksi 2. asteen ammatillisessa koulutuksessa tai työkokemuksella hankkimaansa osaamista.

Orientoivien päivien aikana hyväksiluvuista ja niiden hakemisesta kerrotaan enemmän.

Jos sinulla on paljon aiemmin suoritettuja korkeakouluopintoja tai aiempi korkeakoulututkinto, lähetä niistä opintosuoritusote sähköpostilla opinto-ohjaajallesi heti opiskelupaikan saatuasi. Yhteystiedot löydät kohdasta Lisätietoja. Opinto-ohjaaja vastaa viestiisi lähettämällä sinulle ohjeet tapaamisajan sopimista varten. Tutustu koulutuksen opetussuunnitelmaan, mieti valmiiksi mahdollisia hyväksilukuja ja ota todistukset mukaan tapaamiseen.

Muistilista

  1. Osallistu orientoiviin päiviin, aloitus tiistaina 21.8.2018 klo 09.30.
  2. Ota todistus henkilöllisyydestäsi ja haussa käyttämäsi alkuperäiset todistukset mukaasi, kun tulet Tampereelle opiskelemaan
  3. Tutustu koulutuksesi opetussuunnitelmaan
  4. Mikäli sinulla on aiemmin suoritettuja korkeakouluopintoja, lähetä opintosuoritusote sähköpostilla opinto-ohjaajallesi.
  5. Varmista opiskelijaetusi heti opintojen alettua, hae opiskelijakorttia .

Lisätietoja

Opintosihteeri Anne Kulmala, p. 0400 991 236

Opinto-ohjaaja Petri Murtomaa (vapaajaksolla 6.8. asti), p. 050 570 2289

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@tamk.fi.

Kesäaikana TAMKin opintopalveluiden päivystys klo 12 - 14: opintotoimisto@tamk.fi tai 040 801 6075.

Lisää yhteystietoja opinto-oppaassa.