Takaisin

Uudelle opiskelijalle - Muusikko (AMK), päivätoteutus

Muusikko (AMK), päivätoteutus

Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan Musiikin koulutuksen päivätoteutukseen!

Tällä sivulla on käytännön ohjeita ja muuta hyödyllistä tietoa. Tutustuthan näihin huolellisesti ennen opintojen alkua.

Opintojen alkaminen ja todistusten kerääminen

Musiikin koulutuksen opiskelu alkaa ilmoittautumalla opiskelijaksi tiistaina 21.8.2018 klo 9 osoitteessa TAMK Musiikkiakatemia, F.E.Sillanpään katu 9, 33270 Tampere (katso kartta). Opiskelupaikan vastaanottaneen ja läsnäolevaksi ilmoittautuneen on oltava tällöin henkilökohtaisesti paikalla.

Ota todistus henkilöllisyydestäsi sekä alkuperäiset haussa käyttämäsi todistukset (ei ylioppilastutkintotodistusta) mukaasi aloittaessasi opintosi orientoivilla päivillä 21.8.2018. Alkuperäiset todistukset kerätään ja tarkistetaan. Opintoasiankoordinaattorimme ilmoittaa sinulle, milloin todistuksesi on tarkastettu ja voit noutaa ne opintotoimistosta. Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes ammattikorkeakoulu on tarkistanut valinnassa käytetyt tiedot oikeiksi. Todistukset pitää olla tarkistettuna viimeistään 14.9.2018.

Orientoivat päivät

Opintojen ensimmäisellä viikolla (vko 34) on ns. orientoivat päivät. Tällöin tutustut TAMKiin, opintojesi sisältöihin ja käytäntöihin sekä muihin ryhmäsi opiskelijoihin. Jotta opintosi pääsevät hyvin vauhtiin, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan. Tutustu orientoivien päivien ohjelmaan.

Huomaa myös uusia opiskelijoita koskeva intensiiviviikko (vko 35) ja sen aikataulu.

  • Musiikin teorian ja säveltapailun kertauskurssi, 27.-31.8.2018 klo 10.00-12.00 (Tämä on pakollinen kaikille, jotka eivät läpäise orientoivalla viikolla olevaa lähtötasokoetta.)
  • Viikolle tulee myös opintojaksoja, joita voit tehdä periodiluonteisesti joko kokonaan tai osittain.

Oman koulutuksen opetussuunnitelma

Tutustu ennen orientoivia päiviä oman koulutuksesi opetussuunnitelmaan. Opetussuunnitelmassa eivät näy sellaiset opinnot, jotka eivät ole kaikille pakollisia. Saat orientoivalla viikolla myös excel-taulukon, joka selventää sinun opintopolkusi sisältöä ja pääset tutustumaan e-hopsiisi. Olet saanut tunnukset myös TAMKin järjestelmiin. Sinun ei tarvitse hallita ennen orientoivia opintoja näitä toimintoja, mutta voit tutustua niihin jo ennen opintojen aloitusta. Tutustu ainakin PAKKIin.

Selvitys aiemmista opinnoista

Mikäli sinulla on aiempia opintoja tai osaamista, ota yhteyttä opinto-ohjaajaan heti opintojen alussa, jotta voimme suunnitella hyväksilukuja hyvissä ajoin. Järjestämme orientoivien opintojen aikana kaksi näyttöpäivää (torstai ja perjantai), jolloin voit osoittaa osaamisesi seuraavissa opinnoista: säveltapailu 1, musiikinteoria ja harmonia (torstai) tai musiikin historia (perjantai).

Lue opintojaksojen sisältökuvaukset opetussuunnitelmista, jotta tiedät sisällöt ja vaatimukset.

Esimerkiksi

  • sinulla on musiikkialan perustutkinto (konservatoriosta tai ammattiopistosta)
  • sinulla on aiempia korkea-asteen opintoja tai opistoasteen tutkinto musiikkialalta
  • sinulla on aiempia muun kuin musiikkialan opintoja ammattikorkeakoulussa, yliopistossa tai avoimessa ammattikorkeakoulussa/yliopistossa
  • olet hankkinut osaamista työsi tai harrastuksen kautta.

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

Opiskelija voi hakea hyväksiluettavaksi aikaisempia opintojansa ja osaamistansa. Hyväksilukemisesta löydät tietoa opinto-oppaasta.

  • Opintojen hyväksilukeminen tarkoittaa, että voit hyväksilukea aiemmin suorittamiasi opintoja, mikäli ne vastaavat koulutuksen osaamistavoitteita.
  • Osaamisen hyväksilukeminen tarkoittaa, että voit esittää suorittavasi näytöllä esimerkiksi 2. asteen ammatillisessa koulutuksessa tai työkokemuksella hankkimaansa osaamista.

Orientoivien päivien aikana hyväksiluvusta ja niiden hakemisesta kerrotaan enemmän. Ota yhteyttä opinto-ohjaaja Mirja Kopraan mahdollisimman pian, kuitenkin vasta 13.8.2018 jälkeen (mirja.kopra@tamk.fi)

Kieliopinnot ja kielten lähtötasotestit

Musiikkipedagogin koulutukseen kuuluu sekä ammatillisen englannin että ruotsin kielen opintoja. Kuulet tarkemmin kielten opiskelusta orientoivien päivien kieli-infossa. Kieliopinnoista löytyy yleistä tietoa TAMKin opinto-oppaasta ja Kielipalveluiden blogista.

Opiskelijat, jotka eivät ole hyväksytysti suorittaneet englantia tai ruotsia ylioppilaskirjoituksissa, osallistuvat opintojen alussa lähtötasotesteihin. Testit pidetään seuraavasti, muista ilmoittautua PAKKIn kautta:

  • Englanti   perjantai 24.8. klo 14-16 luokka P0-01,VENGLANTI-8
  • Ruotsi   keskiviikko 29.8. klo 16.15-18.15 tila ilmoitetaan myöhemmin, VRUOTSI-8

Ryhmäkohtaiset luokkatilat ilmoitetaan myöhemmin Intran, lukujärjestysten ja sähköpostin kautta opiskelijoille. Ne opiskelijat, jotka eivät läpäise lähtötasotestiä, osallistuvat kielten valmentaville opintojaksoille saavuttaakseen ammattikorkeakoulun kieliopinnoissa vaadittavan tason. Valmentavien opintojen ajankohdista ja niihin ilmoittautumisesta kerrotaan tarkemmin kieli-infossa.

Opiskeluvälineet

Ammattikorkeakouluopinnoissa on paljon verkossa tapahtuvaa työskentelyä, joten oma tietokone on suositeltava. Oppilaitoksen tiloissa on jonkin verran yleisökäytössä olevia tietokoneita.

TAMK Musiikin koulutuksessa on hyvä kirjasto, josta löydät paljon mahdollisesti käyttöösi tulevaa nuottimateriaalia

Avoimen AMKin erillishaussa valittu opiskelija (vähintään 60 op avoimen AMKin opintoja)

Jos olet opiskellut avoimen AMKin opintoja vähintään 60 op:tä, opintosi alkavat aiemmin aloittaneen musiikkipedagogiryhmän mukana. Huomaathan, että opintosi alkavat silloin 27.8. (intensiiviviikko) tai 3.9., jolloin jatkavat opiskelijat pääsääntöisesti aloittavat syksyn opinnot. Varaa HOPS-keskusteluaika opinto-ohjaajalta heti opintojen alettua (mirja.kopra@tamk.fi)

Muistilista

1. Lue ensin tarkkaan TAMKin yleiset ohjeet uudelle opiskelijalle ja toimi niiden mukaisesti.

2. Tutustu orientoivien päivien ohjelmaan. Muista, että sinun oletetaan olevan silloin paikalla kaikkina päivinä.

3. Tutustu hyväksilukemisen ohjeeseen ja opiskelijakunnan tuottamaan oppaaseen.

4. Tutustu TAMKin kotisivuilla oman koulutuksen esittelyyn ja opetussuunnitelmaan.

5. Muista tarvittaessa tehdä muuttoilmoitus esimerkiksi osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi tai soittamalla numeroon 0295 535 535

6. Ole paikalla, kun polkaisemme opinnot käyntiin tiistaina 21.8. klo 9 Musiikkiakatemialla, F.E.Sillanpään katu 9 Pyynikkisalissa.

7. Opiskele, verkotu ja pidä hauskaa!

Lisätietoja

Opintoasiainkoordinaattori Johanna Nilkku p. 040 8016 255, johanna.nilkku@tamk.fi (paikalla 23.7. alkaen)

Opinto-ohjaaja Mirja Kopra, p. 050 311 9641, mirja.kopra@tamk.fi (paikalla 13.8. alkaen)