Takaisin

Uudelle opiskelijalle - Metsätalousinsinööri (AMK), päivätoteutus

Metsätalousinsinööri (AMK), päivätoteutus

Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan metsätalousinsinöörikoulutuksen päivätoteutukseen!

Tällä sivulla on käytännön ohjeita ja muuta hyödyllistä tietoa. Tutustuthan näihin huolellisesti ennen opintojen alkua. Huomaathan myös kaikille TAMKin opiskelijoille yhteiset ohjeet Uudelle opiskelijalle -sivulla.

Opintojen alkaminen ja todistusten kerääminen

Metsätalouden koulutuksen opiskelu alkaa tiistaina 21.8.2018 klo 10.00 tila F0-25 osoitteessa TAMK, Kuntokatu 3 (Teiskontie 33), 33520 Tampere (ks. kartta). Opiskelupaikan vastaanottaneen ja läsnäolevaksi ilmoittautuneen on oltava tällöin paikalla.

Tuo alkuperäiset haussa käyttämäsi todistukset ja todistus henkilöllisyydestäsi mukanasi Tampereelle. Alkuperäiset todistukset tarkistetaan opintojen alussa (vko 35) myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes ammattikorkeakoulu on tarkistanut valinnassa käytetyt tiedot oikeiksi. Jos olet suorittanut ylioppilastutkinnon vuonna 1990 tai sen jälkeen, alkuperäisiä todistuksia ei tarvita, koska tieto saadaan valtakunnallisesta tietokannasta.

Orientoivat päivät

Opintojen ensimmäisellä viikolla (vko 34) on ns. orientoivat päivät. Tällöin tutustut TAMKiin, opintoihisi ja opiskelun käytänteisiin sekä muihin ryhmäsi opiskelijoihin. Jotta opintosi pääsevät hyvin vauhtiin, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan. Huomioithan, että torstaina 23.8. menemme maastoon, joten varustaudu asian- ja säänmukaisella varustuksella.

Oman koulutuksen opetussuunnitelma

Tutustu ennen orientoivia päiviä metsätalouden koulutukseen ja opetussuunnitelmaan.

 

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

Opiskelija voi hakea hyväksiluettavaksi aiempia korkeakoulutasoisia opintoja ja osaamista. Hyväksilukemisesta löydät tietoa opinto-oppaasta.

  • Opintojen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi hyväksilukea korkeakoulussa suorittamiaan opintoja opiskelemaansa tutkintoon, mikäli ne vastaavat koulutuksen osaamistavoitteita.
  • Osaamisen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi esittää suorittavansa näytöllä esimerkiksi 2. asteen ammatillisessa koulutuksessa tai työkokemuksella hankkimaansa osaamista.

Orientoivien päivien aikana hyväksiluvuista ja niiden hakemisesta kerrotaan enemmän.

Jos sinulla on paljon aiemmin suoritettuja alan korkeakouluopintoja, niin ota yhteyttä opinto-ohjaajaasi sähköpostilla hyvissä ajoin ennen opintojen alkua ohjaustapaamisen sopimiseksi.

Opiskeluvälineet

Ammattikorkeakouluopiskeluun kuuluu paljon verkossa tapahtuvaa työskentelyä, joten oman tietokoneen hankinta on suositeltavaa.

Monet opinnoissa käytettävät ohjelmistot on mahdollista asentaa ilmaiseksi myös omalle tietokoneelle (mm. Office ProPlus -ohjelmapaketti).

Lisätietoja löydät TAMKin IT-ohjeista.

Metsätalousinsinööriopiskelijoiden ainejärjestö TAMPIO...

... toivottaa sinut myös tervetulleeksi metsätalouden koulutukseen.

Muistilista

  1. Osallistu orientoiviin päiviin, aloitus tiistaina 21.8.2018 klo 10.00
  2. Ota todistus henkilöllisyydestäsi ja haussa käyttämäsi alkuperäiset todistukset mukaasi Tampereelle.
  3. Tutustu koulutuksesi opetussuunnitelmaan
  4. Mikäli sinulla on aiemmin suoritettuja alan korkeakouluopintoja, ota yhteyttä opinto-ohjaajaasi sähköpostilla ennen opintojen alkua.
  5. Varmista opiskelijaetusi heti opintojen alettua, hae opiskelijakorttia .

Lisätietoja

Opintoasiankoordinaattori Satu Kelhä, p. 040 801 6251

Opinto-ohjaaja Merja Hanhimäki (vapaajaksolla 11.6.-6.8.2018), p. 040 836 3178

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@tamk.fi.

Kesäaikana TAMKin opintopalveluiden päivystys klo 12 - 14: opintotoimisto@tamk.fi tai 040 801 6075

Lisää yhteystietoja opinto-oppaassa.