Takaisin

Uudelle opiskelijalle - Medianomi (AMK), päivätoteutus

Medianomi (AMK), päivätoteutus

Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan media-alan koulutuksen päivätoteutukseen!

Tällä sivulla on käytännön ohjeita ja muuta hyödyllistä tietoa. Tutustuthan näihin huolellisesti ennen opintojen alkua. Huomaathan myös kaikille TAMKin opiskelijoille yhteiset ohjeet Uudelle opiskelijalle -sivulla.

Opintojen alkaminen ja todistusten kerääminen

Media-alan koulutuksen opiskelu alkaa tiistaina 14.8.2018 klo 10.00 osoitteessa TAMK Mediapolis, luokka 20064, Tohlopinranta 31, 33270 Tampere. Opiskelupaikan Opintopolussa vastaanottaneen ja läsnäolevaksi ilmoittautuneen opiskelijan on oltava orientoivalla viikolla henkilökohtaisesti paikalla. Ota ensimmäisenä päivänä ja orientoivalla viikolla mukaasi henkilöllisyystodistus.

Tuo haussa käyttämäsi alkuperäiset koulutodistukset mukanasi tiistaina 14.8. (ei suomalaista ylioppilastutkintotodistusta eikä työtodistuksia) todistusten tarkastamista varten. Opintoasiainkoordinaattori Päivi Sohlman-Lukin ilmoittaa sinulle, kun todistuksesi on tarkastettu ja voit hakea ne opintotoimistosta. Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes ammattikorkeakoulu on tarkistanut valinnassa käytetyt tiedot oikeiksi.

Orientoivat päivät

Opintojen ensimmäisellä viikolla 14. - 17.8. järjestetään ns. orientoivat päivät. Tällöin tutustut TAMKiin, opintojesi sisältöihin ja koulutuksesi opintojen käytäntöihin sekä ryhmän muihin opiskelijoihin. Jokainen aloittava opiskelija osallistuu orientoivien päivien ohjelmaan. Tutustu media-alan koulutuksen orientoivien päivien ohjelmaan.

Polkuopiskelijat

Myös avoimen amkin polkuopiskelijat aloittavat opintonsa osallistumalla orientoiville päiville. On tärkeää, että olet paikalla tutustumassa ryhmäsi opiskelijoihin ja talon käytäntöihin.

Oman koulutuksen opetussuunnitelma

Tutustu ennen orientoivia päiviä oman koulutuksesi opetussuunnitelmaan.

Selvitys aiemmista opinnoista

Mikäli sinulla on aikaisempia korkeakouluopintoja tai korkeakoulututkinto, ota yhteyttä opinto-ohjaajaan heti opintojen alussa, jotta voimme suunnitella opintojesi kokonaisuutta ja hyväksilukujasi hyvissä ajoin.

Esimerkiksi:

  • jos sinulla on aiempia korkea-asteen opintoja ammattikorkeakoulussa, yliopistossa tai avoimessa ammattikorkeakoulussa/yliopistossa, voimme keskustella aikaisempien opintojesi hyväksiluvuista

Opiskelija voi hakea hyväksiluettavaksi aikaisempia opintojansa ja osaamistansa. Hyväksilukemisesta löydät tietoa opinto-oppaasta.

  • Opintojen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi hyväksilukea korkeakoulussa suoritettuja opintoja opiskelemaansa tutkintoon, mikäli ne vastaavat koulutuksen osaamistavoitteita.
  • Osaamisen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi ehdottaa suorittavansa näytöin esim. työkokemuksen avulla hankkimaansa osaamista.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaasi Kirsi-Marja Uimoseen, kmu@tamk.fi, heti opintojen alussa tai jo edellisellä viikolla.

Kieliopinnot

Media-alan koulutukseen kuuluu sekä ammatillisen englannin että ruotsin kielen opintoja. Saat tarkempaa tietoa kielten opiskelusta orientoivien päivien kieli-infossa ja kielitiedotteesta. Kieliopinnoista löytyy yleistä tietoa TAMKin opinto-oppaasta  ja kielipalveluiden blogista.

Jos koet, että kielitaitosi ei ole ammattikorkeakoulun kielten kursseilla vaadittavalla tasolla, on suositeltavaa osallistua kielten valmentaville opintojaksoille. Valmentavien opintojen ajankohdista ja niihin ilmoittautumisesta kerrotaan tarkemmin kielitiedotteessa.

Opiskeluvälineet

Ammattikorkeakouluopinnoissa on paljon verkossa tapahtuvaa työskentelyä, joten oma tietokone on suositeltava.

Muistilista

1. Ota opiskelupaikka vastaan.

2. Ilmoittaudu läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi, jos otat opiskelupaikan vastaan.

3. Lähetä 10.7.2018 klo 15.00 mennessä TAMKin hakijapalveluihin kopiot niistä koulutodistuksistasi, joista olet ilmoittanut tietoja yhteishaussa. Suomalaisesta ylioppilastutkinnosta ei tarvitse toimittaa kopiota.

4. Tutustu orientoivien päivien ohjelmaan.

5. Tutustu hyväksilukemisen ohjeeseen ja opiskelijakunnan tuottamaan oppaaseen.

6. Tutustu TAMKin kotisivuilla oman koulutuksen esittelyyn ja opetussuunnitelmaan.

7. Muista tarvittaessa tehdä muuttoilmoitus esimerkiksi verkossa tai soittamalla numeroon 0295 535 535.

8. Ole paikalla, kun opiskelu alkaa. Polkaisemme opinnot käyntiin tiistaina 14.8. klo 10.00 TAMKin Mediapoliksen kampuksella, Tohlopinranta 31, 33270 Tampere.

9. Opiskele, verkotu ja pidä hauskaa!

Lisätietoja

  • opintoasiainkoordinaattori Päivi Sohlman-Lukin, paivi.sohlman-lukin@tamk.fi, p. 040 801 6256
  • opinto-ohjaaja Kirsi-Marja Uimonen, kmu@tamk.fi, p. 050 311 9773
  • kesäaikana TAMKin opintopalveluiden päivystys klo 12 - 14: opintotoimisto@tamk.fi tai 040 801 6075