Insinööri (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka, laboratoriotekniikka, monimuotototeutus

Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta! Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan laboratoriotekniikan insinöörikoulutuksen monimuotototeutukseen!

Tällä sivulla on tietoja, ohjeita ja aikatauluja opintojen aloitukseen. Tutustuthan näihin huolellisesti heti paikan vastaanotettuasi. Huomaathan myös kaikille TAMKin opiskelijoille yhteiset ohjeet Uudelle opiskelijalle -sivulla.

Opintojen alkaminen ja todistusten kerääminen

Opintosi alkavat perjantaina 25.8.2017 klo 8.15 osoitteessa TAMK, Kuntokatu 3 (Teiskontie 33), 33520 Tampere, tila H2-27. Ohjelma alla. Opiskelupaikan vastaanottaneen on oltava tällöin paikalla. Kampusalueen tietoja ja kartta.

Päivä Kello Aihe
Perjantai 25.8. 8.15-11 Tervetuloa TAMKiin ja orientaatio opintoihin
  12-17 Opetusta
Lauantai 26.8. 8.15-16 Opetusta
     

Ensimmäisellä lähijaksolla alkavat seuraavat opintojaksot: menetelmäkehitys, funktiot ja matriisit, laboratorion ylläpito ja toiminnan suunnittelu, virtaukset ja termodynamiikka.

Opetuksen opintojaksot ja aikataulutuksen löydät ryhmätunnuksella 17LATEMM TAMKin lukkarikoneesta.

Syyslukukauden 2017 lähijaksot

Lähiopetuspäivät syyslukukaudella ovat viikoilla 36, 38, 40, 43, 45, 47, 49, 50

Opetus on kyseisillä viikoilla perjantaisin klo 8.15.-17 ja lauantaisin klo 8.15-16.

Tutustu ennen orientoivia päiviä koulutuksen opetussuunnitelmaan.

Haussa käyttämäsi todistukset

Tuo alkuperäiset haussa käyttämäsi todistukset ja todistus henkilöllisyydestäsi mukanasi Tampereelle. Todistukset tarkistetaan opintojen ensimmäisellä lähijaksolla. Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes ammattikorkeakoulu on tarkistanut valinnassa käytetyt tiedot oikeiksi.

 

Insinöörimatematiikan valmentavat opinnot (voit halutessasi osallistua)

Opintomenestyksesi takaamiseksi järjestämme matemaattisia valmiuksia tukevan opintojakson maanantaista 14.8.2017 alkaen eli jo ennen varsinaisen opetuksen aloittamista. TAMKin nettisivuilta löytyvän tasotestin avulla saat selville, tarvitsetko kyseistä kurssia. Linkin testiin löydät osoitteesta mat-testi.tamk.fi, jossa voit samalla ilmoittautua opintojaksolle. Löydät nettilinkin myös Facebookista www.facebook.com/TAMKmatematiikka, jossa voit esittää muitakin matematiikan opintoihin liittyviä kysymyksiä. Ole hyvä ja tee testi (sekä kurssille ilmoittautuminen) mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 10.8.2017. Opintojakso on tarkoitettu kaikille sitä tarvitseville; erityisen suositeltava se on aol-pohjaisille opiskelijoille ja lukion lyhyen matematiikan suorittaneille.

Opiskeluvälineet

Tekniikan alan ammattikorkeakouluopiskelija tarvitsee opiskelussa kannettavan PC-tietokoneen. TAMKissa tietokoneen joustavan käytön kannalta Windows-käyttöjärjestelmä, vähintään 8 GB:n suuruinen käyttömuisti ja WLAN ovat tarpeellisia.

Kaikki käyttävät opinnoissaan toimisto-ohjelmistoja ja muut käytettävät ohjelmistot vaihtelevat koulutuksittain, mutta esim. CAD-ohjelmistot ovat yleisesti käytössä. Monet opinnoissa käytettävät ohjelmistot on mahdollista asentaa ilmaiseksi myös omalle tietokoneelle (esim. Office ProPlus -ohjelmapaketti).

Lisätietoja löydät TAMKin IT-ohjeista.

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

Opiskelija voi hakea hyväksiluettavaksi aiempia korkeakoulutasoisia opintoja ja osaamista. Tutustuthan koulutuksen opetussuunnitelmaan ja suunnittele omia mahdollisia hyväksilukuja. Hyväksilukemisesta löydät tietoa opinto-oppaasta.

  • Opintojen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi hyväksilukea korkeakoulussa suorittamiaan opintoja opiskelemaansa tutkintoon, mikäli ne vastaavat koulutuksen osaamistavoitteita.
  • Osaamisen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi esittää suorittavansa näytöllä esimerkiksi 2. asteen ammatillisessa koulutuksessa tai työkokemuksella hankkimaansa osaamista.

Perjantaina 25.8. hyväksiluvuista ja niiden hakemisesta kerrotaan enemmän.

Muistilista

  1. Osallistu opintojen aloitukseen perjantaina 25.8.2017 klo 8.00 alkaen.
  2. Ota todistus henkilöllisyydestäsi ja haussa käyttämäsi alkuperäiset todistukset mukaasi, kun tulet Tampereelle opiskelemaan.
  3. Tutustu koulutuksesi opetussuunnitelmaan.
  4. Suunnittele mahdollisia hyväksilukuja.
  5. Tee tarvittaessa  matematiikan lähtötasotesti .
  6. Varmista opiskelijaetusi heti opintojen alettua, hae opiskelijakorttia .

Lisätietoja

Opintosihteeri Reetta Palander, p. 040 801 6254

Opinto-ohjaaja Merja Hanhimäki p. 040 836 3178 (vapaajaksolla 12.6.-30.6.2017 ja 10.7.-13.8.2017)

Koulutuksen vastaava Eeva-Leena Tuominen, p. 050 441 3241

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@tamk.fi.

Kesäaikana TAMKin opintopalveluiden päivystys klo 12 - 14: opintotoimisto@tamk.fi tai 040 801 6075.

Lisää yhteystietoja opinto-oppaassa.