Takaisin

Uudelle opiskelijalle - Fysioterapeutti (AMK), päivätoteutus

Fysioterapeutti (AMK), päivätoteutus

Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan fysioterapeuttikoulutuksen päivätoteutukseen!

Tällä sivulla on käytännön ohjeita ja muuta hyödyllistä tietoa. Tutustuthan näihin huolellisesti ennen opintojen alkua.

Opintojen alkaminen ja todistusten kerääminen

Fysioterapeuttikoulutuksen opiskelu alkaa ilmoittautumalla opiskelijaksi tiistaina 14.8.2018 klo 8.30 osoitteessa TAMK, Kuntokatu 3 (Teiskontie 33), 33520 Tampere, (katso kartasta Teiskontien puoleinen aula). Opiskelupaikan vastaanottaneen ja läsnäolevaksi ilmoittautuneen on oltava tällöin henkilökohtaisesti paikalla.

Tuo alkuperäiset haussa käyttämäsi koulutodistukset mukanasi aloituspäivänä 14.8.2018 (ei suomalaista ylioppilastutkintotodistusta eikä työtodistuksia). Todistukset kerätään opiskelijaksi ilmoittautumisen yhteydessä, tarkistetaan ja palautetaan viikolla 36, jolloin voit hakea ne koulutuksen opintoasiankoordinaattorilta huoneesta B1-36. Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes ammattikorkeakoulu on tarkistanut valinnassa käytetyt tiedot oikeiksi.

Fysioterapeuttikoulutuksessa opiskelun harjoittelupaikat sijoittuvat eri puolille Suomea. Kotipaikasta riippumatta jokaisen opiskelijan on varauduttava eri paikkakunnalla tapahtuvaan pitkäkestoiseenkin harjoitteluun. Tulosta tiedote ja sitoumus fysioterapeuttikoulutukseen liittyvistä kustannuksista ja palauta se allekirjoitettuna ilmoittautumisen yhteydessä.

Alkukokeet

Opintojen toisella tai kolmannella viikolla järjestetään alkukoe tuki- ja liikuntaelimistön anatomiasta. Perehdy materiaaliin (julkaistaan myöhemmin) ja valmistaudu kokeeseen!

Orientoivat päivät

Opintojen ensimmäisellä viikolla (vko 33 ) on ns. orientoivat päivät. Tällöin tutustut TAMKiin, opintojesi sisältöihin ja käytäntöihin sekä muihin ryhmäsi opiskelijoihin. Jotta opintosi pääsevät hyvin vauhtiin, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan. Tutustu orientoivien päivien ohjelmaan.

Pidäthän orientoivilla päivillä mukanasi henkilöllisyystodistusta. Tarvitset sitä mm. käyttäjätunnuksia saadessasi. Kannettavan tietokoneen tarvitset 15.8. ja 16.8., kun ohjelmassa on tietojärjestelmiin tutustumista.

Fysioterapeuttikoulutuksen opetussuunnitelma

Tutustu koulutuksesi opetussuunnitelmaan.

Tutustu myös www.suomenfysioterapeutit.fi.

Kieliopinnot ja kielten lähtötasotestit

Fysioterapeuttikoulutukseen kuuluu sekä ammatillisen englannin että ruotsin kielen opintoja. Kuulet tarkemmin kielten opiskelusta orientoivien päivien kieli-infossa. Kieliopinnoista löytyy yleistä tietoa TAMKin opinto-oppaasta  ja Kielipalveluiden blogista.

Opiskelijat, jotka eivät ole hyväksytysti suorittaneet englantia tai ruotsia ylioppilaskirjoituksissa, osallistuvat opintojen alussa seuraavasti lähtötasotesteihin:

Englanti tiistaina 4.9 klo 16:15-18:15

Ruotsi keskiviikkona 5.9 klo 16:15-18:15 tai torstaina 6.9 klo 16:15-18:15

Testien tila- ja ryhmäkohtaiset tiedot ilmoitetaan myöhemmin. Ne opiskelijat, jotka eivät läpäise lähtötasotestiä, osallistuvat kielten valmentaville opintojaksoille saavuttaakseen ammattikorkeakoulun kieliopinnoissa vaadittavan tason. Valmentavien opintojen ajankohdista ja niihin ilmoittautumisesta kerrotaan tarkemmin kieli-infossa.

Opiskeluvälineet

Opinnoissa on paljon itsenäistä tiedonhankintaa ja erilaisia tehtäviä sekä verkko-opintoja, minkä vuoksi edellytämme päivittäistä mahdollisuutta käyttää tietokonetta. Lue lisää kannettavan tietokoneen käytöstä.

Ongelmaperustainen oppimisen menetelmää (PBL)

Fysioterpeuttikoulutuksessa toteuteeen ongelmaperustaista oppimisen menetelmää. Tutustu PBL-opaaseen.

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

Opiskelija voi hakea hyväksiluettavaksi aikaisempia opintojansa ja osaamistansa. Hyväksilukemisesta löydät tietoa opinto-oppaasta.

  • Opintojen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi hyväksilukea korkeakoulussa suoritettuja opintoja opiskelemaansa tutkintoon, mikäli ne vastaavat koulutuksen osaamistavoitteita.
  • Osaamisen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi ehdottaa suorittavansa näytöin esim. työkokemuksen avulla hankkimaansa osaamista.

Orientoivien päivien aikana hyväksiluvusta ja niiden hakemisesta kerrotaan enemmän.

Rokotustiedot

Terveysalan koulutukseen valituilla on tärkeä olla rokotusasiat kunnossa. Täytä oheinen rokotustietolomake ja pidä se itselläsi tallessa.

Muistilista

  1. Ota opiskelupaikka vastaan ja ilmoittaudu läsnä- ja poissaolevaksi.
  2. Toimita kopiot koulutodistuksistasi TAMKin hakijapalveluihin. Suomalaisesta ylioppilastutkinnosta ei tarvitse toimittaa kopiota.
  3. Täytä sähköinen esitietolomake, jos sinulla on aikaisempia alan opintoja tai korkeakouluopintoja.
  4. Perehdy alkukokeen oppimateriaaliin ja valmistaudu opintojen alussa järjestettävään kokeeseen.
  5. Ole paikalla, kun opinnot alkavat tiistaina 14.8. klo 8.30. Ota mukaan alkuperäiset todistukset,  allekirjoitettu sitoumus ja henkilöllisyystodistus.

Lisätietoja

Opintoasiankoordinattori Riitta Metsäpelto, p. 050 365 1146, riitta.metsapelto@tamk.fi (paikalla 19.7. alkaen)

Opinto-ohjaaja Tiina Säilä, p.050 4413253, tiina.saila@tamk.fi (paikalla 6.8. alkaen)

Kesäaikana TAMKin opintopalveluiden päivystys klo 12 - 14: opintotoimisto@tamk.fi tai 040 801 6075.