Takaisin

Uudelle opiskelijalle - Ensihoitaja (AMK), päivätoteutus

Ensihoitaja (AMK), päivätoteutus

Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan ensihoitajakoulutukseen!

Tällä sivulla on käytännön ohjeita ja muuta hyödyllistä tietoa. Tutustuthan näihin huolellisesti ennen opintojen alkua.

Opintojen alkaminen ja todistusten kerääminen

Ensihoitajakoulutuksen opiskelu alkaa ilmoittautumalla opiskelijaksi tiistaina 28.8.2018 klo 8.30 osoitteessa TAMK, Kuntokatu 3 (Teiskontie 33), 33520 Tampere (katso kartasta Teiskontien puoleinen sisäänkäynti). Opiskelupaikan vastaanottaneen ja läsnäolevaksi ilmoittautuneen on oltava tällöin henkilökohtaisesti paikalla.

Tuo alkuperäiset haussa käyttämäsi koulutodistukset mukanasi aloituspäivänä 28.8.2018 (ei suomalaista ylioppilastutkintotodistusta eikä työtodistuksia). Todistukset kerätään opiskelijaksi ilmoittautumisen yhteydessä, tarkistetaan ja palautetaan viikolla 37, jolloin voit hakea ne koulutuksen opintoasiainkoordinaattorilta  huoneesta B1-33 Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes ammattikorkeakoulu on tarkistanut valinnassa käytetyt tiedot oikeiksi.

Huom. Jos sinulla on jo aiempia ensihoitaja-,kätilö-, terveydenhoitaja- tai sairaanhoitajaopintoja, opintosi saattavat alkaa jo aikaisemmin elokuussa. Lue lisää sivun alaosasta.

Orientoivat päivät

Opintojen ensimmäisellä viikolla (vko 35) on ns. orientoivat päivät. Tällöin tutustut TAMKiin, opintojesi sisältöihin ja käytäntöihin sekä muihin ryhmäsi opiskelijoihin. Jotta opintosi pääsevät hyvin vauhtiin, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan. Pidäthän orientoivilla päivillä mukanasi henkilöllisyystodistusta, jotta voit tarvittaessa todistaa henkilöllisyytesi. Tutustuthan opintoihisi opetussuunitelmasta.

Kieliopinnot ja kielten lähtötasotestit

Ensihoitajakoulutukseen kuuluu sekä ammatillisen englannin että ruotsin kielen opintoja. Kuulet tarkemmin kielten opiskelusta orientoivien päivien kieli-infossa. Kieliopinnoista löytyy yleistä tietoa TAMKin opinto-oppaasta ja Kielipalveluiden blogista.

Opiskelijat, jotka eivät ole hyväksytysti suorittaneet englantia tai ruotsia ylioppilaskirjoituksissa, osallistuvat opintojen alussa lähtötasotesteihin:

  • Englanti tiistai 4.9. klo 16:15-18:15
  • Ruotsi keskiviikkona 5.9. klo 16:15-18:15  tai torstaina 6.9. klo 16:15-18:15

Testien ryhmäkohtaiset luokkatilat ilmoitetaan myöhemmin Intran ja sähköpostin kautta opiskelijoille. Ne opiskelijat, jotka eivät läpäise lähtötasotestiä, osallistuvat kielten valmentaville opintojaksoille saavuttaakseen ammattikorkeakoulun kieliopinnoissa vaadittavan tason. Valmentavien opintojen ajankohdista ja niihin ilmoittautumisesta kerrotaan tarkemmin kieli-infossa (opinnot voivat olla myös iltaisin).

Opiskeluvälineet

Opinnoissa on paljon itsenäistä tiedonhankintaa ja erilaisia tehtäviä sekä verkko-opintoja, minkä vuoksi edellytämme päivittäistä mahdollisuutta käyttää tietokonetta. Lue lisää kannettavan tietokoneen käytöstä.

Suojavaatteiden hankinnasta kuulet tarkemmin orientoivilla päivillä.

Koulutuksen aikana on hyvä hankkia omaksi joitakin alan kirjoja. Kuulet tästä lisää opintojen aikana.

Selvitys aiemmista opinnoista

Ryhmien suunnittelun ja opintojesi jouhevan etenemisen vuoksi meidän on tärkeä tietää aikaisemmista opinnoistasi. Täytäthän  lomakkeen 1.8.2018 mennessä (tai jos vastaanotat opiskelupaikan myöhemmin, mahdollisimman pian).

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

Opiskelija voi hakea hyväksiluettavaksi aikaisempia opintojansa ja osaamistansa.

  • Opintojen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi hyväksilukea korkeakoulussa suoritettuja opintoja opiskelemaansa tutkintoon, mikäli ne vastaavat koulutuksen osaamistavoitteita.
  • Osaamisen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi ehdottaa suorittavansa näytöin esim. työkokemuksen avulla hankkimaansa osaamista.

Mikäli sinulla on opetussuunnitelman mukaista aikaisemmin hankittua hoitotyön osaamista, sitä on mahdollista osoittaa näytöillä ja saada siten hyväksiluettua opintoihin. Kuulet asiasta lisää Osaamisen näyttö -infossa orientoivilla päivillä. Hoitotyön teoriaopintoihin liittyvät osaamisen näyttökokeet järjestetään torstaina 6.9.18 klo 16 - 19.15.

Rokotustiedot

Terveysalan koulutukseen valituilla on tärkeä olla rokotusasiat kunnossa. Täytä oheinen rokotustietolomake ja pidä se itselläsi tallessa.

HOPS-keskustelu jo alan opintoja omaavalle

Jos sinulla on jo yli 30 opintopistettä sairaanhoitaja-,ensihoitaja-, terveydenhoitaja- tai kätilöopintoja (esim. toisesta ammattikorkeakoulusta), ota yhteys elokuun alussa Mervi Juntuseen (mervi.juntunen(at)tamk.fi, tai puhelimitse 050 5118697, tavoitettavissa 6.8.2018 alkaen) ja sovi HOPS-tapaaminen hänen kanssaan (HOPS = henkilökohtainen opiskelusuunnitelma).Opintosi saattavat alkaa jo viikolla 32.

Jos olet jo AMK-sairaanhoitaja/terveydenhoitaja/kätilö, ota yhteys elokuun alussa Mervi Juntuseen (mervi.juntunen(at) tamk.fi tai puhelimitse 050 5118697,tavoitettavissa 6.8. 2018 alkaen) ja sovi HOPS-tapaaminen hänen kanssaan (HOPS = henkilökohtainen opiskelusuunnitelma).

 

Muistilista

  1. Ota opiskelupaikka vastaan ja ilmoittaudu läsnä- tai poissaolevaksi.
  2. Toimita kopiot koulutodistuksistasi TAMKin hakijapalveluihin. Suomalaisesta ylioppilastutkinnosta ei tarvitse toimittaa kopiota.
  3. Kerro aikaisemmista opinnoistasi sähköisellä lomakkeella.
  4. Jos sinulla on jo aikaisempia alan opisto- tai korkeakouluopintoja, ota yhteys yllä mainittuun henkilöön ja sovi HOPS-tapaaminen.
  5. Ole paikalla, kun opinnot alkavat 28.8. klo 8.30 (HOPS-opiskelijoilla aikaisemmin). Ota mukaasi alkuperäiset todistuksesi ja henkilöllisyystodistus.

Lisätietoja

Opintoasiankoordinaattori Riitta Mäntylä p. 040 8016252, riitta.mantyla(at)tamk.fi (tavoitettavissa 25.7. alkaen)

Opinto-ohjaaja Helena Peltola, p. 040 661 2304, helena.peltola(at)tamk.fi (tavoitettavissa 30.7. alkaen)

Kesäaikana TAMKin opintopalveluiden päivystys klo 12 - 14: opintotoimisto@tamk.fi tai 040 801 6075.