Takaisin

Tavoitteena liikkuvampi korkeakouluyhteisö

Tavoitteena liikkuvampi korkeakouluyhteisö

Tampere3-korkeakouluyhteisön liikkumismahdollisuuksia tullaan parantamaan ensi syksystä alkaen. Viime vuonna alkanut Mikä saa mut liikkumaan -hanke jatkaa ensi vuoden keväälle asti korkeakouluyhteisön liikuttamista ja uusien liikuttamistoimien kehittämistä. Sen tavoitteena on innostaa opiskelijoita liikkumaan ja huolehtimaan hyvinvoinnistaan ja myös varmistaa, että Tampere3 korkeakouluyhteisössä liikkuminen on entistä helpompaa.

 

Hyvinvoiva opiskelija -opintojakso Tampere3-ristiinopiskeluna

Ensi syksynä järjestetään kaikilla kolmella Tampere3-kampuksella useita toiminnallisia tapahtumia. Tapahtumien tavoitteena on aktivoida opiskelijoita liikkumaan.

Viime vuonna alkaneen kehitystyön tuloksena voidaan toteuttaa Hyvinvoiva opiskelija -opintojakso Tampere3-ristiinopiskeluna kaikkien alojen opiskelijoille.

Lisäksi opiskelijat pääsevät tositoimiin kartoittaessaan peli-, terveys-, ja hyvinvointisovelluksia, jotka kiinnostavat käyttäjiä. Kartoituksen avulla nostetaan esille liikuntaan parhaiten kannustavia applikaatioita ja opiskelijatyönä kehitetään myös uutta.

 

Toimintaympäristöanalyysistä tilojen suunnitteluun

Hankkeen resurssien puitteissa myös Tampere3-korkeakouluympäristön kampusten ulko- ja sisätilat kartoitetaan. Kartoitus analysoidaan ja sen pohjalta ehdotetaan muutoskohteita fyysisen aktiivisuuden lisäämiseksi kampuksilla. Kartoitus tehdään moniammatillisena opiskelijatyönä.

Tampereen ammattikorkeakoulu koordinoi hanketta ja yhteistyökumppaneita ovat Tampereen kaupungin opiskelijaterveydenhuolto (OTH), Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiö (YTHS) sekä Opiskelijoiden Liikuntaliitto (OLL). Merkittävinä kumppaneina toimivat myös Unipoli Sport, Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (TAMKO), Tampereen yliopiston ylioppilaskunta (TAMY) ja Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunta (TTYY).

Hanketta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.   

 

Lisätietoa

Projektipäällikkö Anne Ketola, p. 040 5727 881, anne.ketola(at)tamk.fi

Lisätietoa hankkeesta Hyvinvointiklinikan nettisivuilla

Teksti ja kuva: K-M.Korko. Kuvassa vasemmalta projektiasiantuntija Päivi Puutio ja projektipäällikkö Anne Ketola.

Muokattu 11.06.2018