Takaisin

Täsmäapu löytyi valmennuksesta

Täsmäapu löytyi valmennuksesta

Elettiin vuotta 2012, kun Ilona Siitonen päätti perustaa oman yrityksen. Tuolloin hän opiskeli TAMKissa fysioterapiaa viimeistä vuotta.

Siitonen löysi tiensä TAMKin Y-kampukselle ja pyysi räätälöityjä opintoja uuden yrityksen perustamiseen. Suunnitelma oman yrityksen perustamisesta fysioterapia-alalle oli hautunut jo pitkään mielessä. Aikaisempaa kokemusta yritystoiminnasta Siitosella oli omasta liikunta-alan yrityksestä.

Yrittäjille räätälöidyt opinnot ovat käytännössä yrittäjän ja Y-kampuksen valmentajan keskinäisiä valmennuskeskusteluja, ja ne pohjautuvat yrittäjän tarpeista nouseviin asioihin. Tapaamisia järjestetään noin kerran kuukaudessa, ja niihin valmistaudutaan etukäteen sovitun teeman pohjalta. Yrittäjä tekee esimerkiksi omaan yritystoimintaan liittyvän tehtävän, ja tehtävä käsitellään tapaamisessa valmentajien kanssa.

– Laadin yhdessä Y-kampuksen valmentajien kanssa liiketoimintasuunnitelman. Pyrimme rajaamaan yritykseni toiminta-aluetta. Lisäksi sain valmentajilta näkökulmia markkinoinnin suuntaamiseen sekä liiketoiminnan kannattavuuden laskemiseen, Siitonen kertoo.

Tuloksena kannattava liiketoiminta

Valmentajien tapaamiset tuottivat tulosta, sillä uusien ratkaisumallien lisäksi Siitosen työssään tarvitsemat verkostot laajenivat.

– Yleensä ratkaisumalli oli sellainen, jota itse en tullut ajatelleeksi, joten sain todella kullanarvoista valmennusta ja kontakteja, Siitonen tarkentaa.

Nyt Siitosen Ilosi-yritys pyörii hyvin ja asiakkaita riittää.

– Tämä on ensimmäinen kannattava liiketoimintani. Olen pystynyt kahdeksan kuukauden yrittämisen jälkeen ostamaan oman liiketilan ja vuoden jälkeen työllistämään kaksi ammatinharjoittajaa.

Siitonen on erityisen tyytyväinen siihen, että hän koki olevansa samalla aaltopituudella valmentajien kanssa.

– Y-kampuksen valmennus oli omalla kohdallani ensimmäinen yrityskoulutusmuoto, jossa kohtasimme valmentajien kanssa samalla tasolla ja puhuimme samaa kieltä. Minulle valmennuksella oli iso merkitys myös henkisen kasvun kannalta, kertoo Siitonen.

 

www.ilosi.fi

TEKSTI: KUKKA-MAARIA KORKO
KUVAT: JOEL FORSMAN

 

****

Juttu on julkaistu TAMK.nyt-verkkolehdessä. Lue lisää TAMK.nytin juttuja!

****

Muokattu 29.03.2016