Takaisin

Tampere3: Uuden Tampereen yliopiston rehtori Mari Walls aloittaa

Tampere3: Uuden Tampereen yliopiston rehtori Mari Walls aloittaa

Uuden Tampereen yliopiston rehtoriksi huhtikuussa valittu Mari Walls aloittaa tehtävässään maanantaina 13.8.

Mari Walls siirtyy Tampereelle Suomen toiseksi suurimman tutkimuslaitoksen Luonnonvarakeskuksen (Luke) pääjohtajan tehtävästä. Sitä ennen hän on työskennellyt mm. Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) Merikeskuksen johtajana, Turun yliopiston biodiversiteettitutkimuksen ja ympäristötieteen professorina sekä Suomen Akatemian tutkimusohjelmajohtajana.

Wallsin työtila sijaitsee aluksi Tampere3-hankejohdon yhteydessä nykyisen Tampereen yliopiston päärakennuksessa. Hänelle järjestetään työskentelytilat kaikille kolmelle kampukselle.

- Tarkoituksena on, että olen rehtorina läsnä kaikilla kampuksilla. Lähdemme rakentamaan uutta yliopistoa yhdessä koko korkeakouluyhteisön kanssa. Olen hyvin iloinen siitä, että valmistelua on tehty perusteellisesti. Tästä on hyvä nyt syksyllä jatkaa, sanoo rehtori Mari Walls.

Loppukevään ja kesän aikana Walls on ehtinyt tavata lukuisia Tampere3-hankkeen ja uuden Tampereen yliopiston toimijoita sekä osallistunut provosti-, vararehtori- ja dekaaniehdokkaiden valintaprosessiin.

Ensimmäisten työpäiviensä aikana Walls tapaa mm. konsistorin jäsenet, korkeakoulujen pääluottamus- ja luottamusmiehiä sekä opiskelijajärjestöjen edustajia. Wallsin kalenteriin haetaan parhaillaan keskusteluaikoja tutkimuksen huippuyksiköiden vetäjien kanssa.

- Tampereen korkeakouluyhteisön toiminnan käynnistämisessä on saavutettu tärkeä merkkipaalu rehtorin aloittaessa tänään työnsä. Hallituksen puolesta toivotan Mari Wallsin lämpimästi tervetulleeksi, sanoo uuden Tampereen yliopiston siirtymäkauden hallituksen puheenjohtaja Marja Makarow.

 

Muokattu 13.08.2018