Takaisin

TAMKin tutkintotodistus siirtyi digiaikaan

TAMKin tutkintotodistus siirtyi digiaikaan

Tampereen ammattikorkeakoulu on siirtynyt tutkintotodistuksissa digiaikaan. 30.6.2017 lähtien AMK-tutkinnon tai ylemmän AMK-tutkinnon suorittaneet saavat käteensä uudennäköisen todistuksen.

Kun tähän asti tutkintotodistusten tulostaminen, allekirjoittaminen, leimaaminen ja arkistoiminen ovat olleet käsityötä, nyt kaikki tapahtuu täysin digitaalisesti. Todistuksen aitous varmistetaan käytettävän paperin ominaisuuksilla: alkuperäisessä tutkintotodistuksessa on koholeima sekä vesileima ja tutkintotodistuksen liitteissä hopealogo ja vesileima. Todistuskansio on nyt visuaaliselta ilmeeltään yhtenäinen.

Tampereen ammattikorkeakoulusta valmistuu noin 2000 opiskelijaa vuodessa. Todistusprosessiin kuuluvia tarkastus-, hyväksymis-, allekirjoitus-, tulostus- ja arkistointitapahtumia on kymmeniä tuhansia vuositasolla. Uudella automaattisella prosessinohjauksella tasataan työkuormitusta ja vältetään inhimillisiä virheitä.

Tämän ensimmäisen vaiheen jälkeen uutta todistuskäytäntöä laajennetaan TAMKin muihin koulutuksiin, kuten täydennyskoulutukseen ja ammatilliseen opettajankoulutukseen.

 

Muokattu 30.06.2017