Takaisin

TAMKin opiskelijat ideoivat liiketoimintamalleja Hatanpään kartanolle

TAMKin opiskelijat ideoivat liiketoimintamalleja Hatanpään kartanolle

Restonomiopiskelijoiden tiimit pitchasivat uusia liiketoimintamalleja - työ teki vaikutuksen Juveneksen johtoon.

Voittajatiimi (vas.) Elina Lepistö, Mari Kemppainen, Erika Forsman ja Anita Seppälä. (Kuva: Mikael Lindell)
Voittajatiimi (vas.) Elina Lepistö, Mari Kemppainen, Erika Forsman ja Anita Seppälä. (Kuva: Mikael Lindell)

TAMKin kolmannen vuoden restonomiopiskelijat rakensivat Ideasta yritykseksi -opintojaksollaan Juveneksen toimeksiannosta liiketoimintamalleja uudistetulle Hatanpään kartanolle kesäsesonkiin 2018. Kahdentoista tiimin työ huipentui liiketoimintamallien pitchaukseen Hatanpään kartanolla 27. syyskuuta.

Juvenes-Yhtiöitten toimitusjohtaja Pekka Markkula ja liiketoimintajohtaja Päivi Jousmäki valitsivat pichausten, Business Model Canvasien ja laskelmien pohjalta parhaimmaksi Hatanpään kartanon kahvila -liiketoimintamallin, jossa kahvilatoimintaan on yhdistetty mm. piknik-korien vuokrausta, ulkopelejä ja pieni matkamuistopuoti. Toimeksiantaja arvosti liiketoimintamallin vastuullisuutta ja tavoitteellisuutta, tehtyä taustatutkimusta, asiakkaiden segmentointia, tuotteistusta sekä visuaalista ja lämminhenkistä esitystä. Myös muiden tiimien työtä ja paneutumista kehuttiin; kunniamaininnan saikin lisäksi viisi muuta tiimiä.

Ideasta yritykseksi -opintojakson vastuuopettajana ja koordinaattorina projektissa toimi lehtori Mikael Lindell. Voittajatiimi pääsi heti tuoreelaan esittelemään liiketoimintamalliaan Juveneksen yhteistyökumppaneille. Tiimi saa lisäksi mahdollisuuden mallin pohjalta lähteä jatkokehittämään ja myös toteuttamaan toimintaa kesällä 2018 yhteistyössä Juveneksen kanssa.


Hatanpään kartanon kuva: hatanpaankartano.net

 

Muokattu 09.10.2017