Takaisin

TAMKin ja TTY:n opiskelijoille menestystä Tie 2.0 -kilpailussa

TAMKin ja TTY:n opiskelijoille menestystä Tie 2.0 -kilpailussa

Suomen tieyhdistyksen 100-vuotisjuhlassa 31.8. jaettiin Tie 2.0 -kilpailun palkinnot. Ensimmäistä palkintoa ei kilpailussa jaettu, mutta jaettu toinen sija meni TAMKin ja TTY:n opiskelijaryhmille.

Kutsukilpailussa haastettiin alan oppilaitokset ideoimaan, millainen tie olisi, jos se keksittäisiin tänään. Kilpailu laittoi osallistujat miettimään tietä ennakkoluulottomasti ja ilman vakiintuneiden ratkaisujen painoa. Joukkueet miettivät muun muassa sitä, miten ja mihin nyt keksittävä tie tehtäisiin, miten ja millä sillä liikutaan sekä millainen sen rakenne, geometria ja materiaali olisi. Tuomariston mukaan esityksissä on aihioita jatkojalostamiseen, vaikkapa opinnäytetöinä tai laajempina tutkimushankkeina. Joukkueiden kilpailuvideot ovat katsottavissa Tieyhdistyksen nettisivuilla.

Urautuneet insinöörit -nimellä kilpaillut Tampereen ammattikorkeakoulun infrarakentamisen opiskelijoiden joukkue palkittiin jaetulla toisella sijalla. Joukkueeseen kuuluivat opiskelijat Jani Saloniemi ja Veetu Helkiö sekä autotekniikan opiskelija Mikko Laitinen.

TAMKilaisten kanssa toisen sijan jakoi Tampereen teknillisen yliopiston rakennustekniikan opiskelijoiden joukkue nimeltä JoRMAT. Joukkueeseen kuuluivat Antti PelhoMikko SauniTomi KoppanaJoel Heiska ja ympäristö- ja energiatekniikan opiskelija Roni Juutinen.

Kuva: Suomen tieyhdistys ry

Muokattu 05.09.2017