Takaisin

TAMKin IoT-seminaarissa alan uusinta tietoa – ohjelmassa yli 40 esitystä

TAMKin IoT-seminaarissa alan uusinta tietoa – ohjelmassa yli 40 esitystä

Internet of Things (IoT) on tällä hetkellä näkyvin elektroniikan, tietokonetekniikan, tietoliikenteen ja ohjelmistotekniikan sovellusalue. Tampereen ammattikorkeakoulu järjestää järjestyksessä toisen IoT-seminaarin 29.–30. maaliskuuta.

Mauri Inha vastaa IoT-seminaarin järjestelyistä TAMKissa
Mauri Inha vastaa IoT-seminaarin järjestelyistä TAMKissa

– Ensimmäinen IoT-seminaarimme viime vuonna sai erittäin hyvän vastaanoton, heti sen jälkeen saimme toiveita uudesta seminaarista, kertoo järjestelyistä vastaava TAMKin tieto- ja viestintätekniikan yliopettaja Mauri Inha.

– Maaliskuun seminaarissa kuullaan esimerkkejä lähitulevaisuuden uusista sovellusalueista, kuten koneoppimisesta ja Big Data -analytiikasta.

Lisätty todellisuus on totta jo tänään, kuulemme siitä useita esityksiä. Muita teemoja seminaarissa ovat muun muassa IoT ja liikenne, tietoturva, terveysteknologia sekä liiketoimintaosaaminen.

Seminaari ja messut TAMKissa ovat tänä vuonna kaksipäiväiset. Seminaarissa kuullaan yli 40 esitystä, näytteilleasettajia on yli 30. Mukana tapahtumassa on kotimaisia ja kansainvälisiä asiantuntijoita tärkeimmistä alan yrityksistä, tutkimuslaitoksista ja yliopistoista.

– Useat pienet aloittelevat firmat pääsevät myös esittämään osaamistaan, Inha sanoo.

TAMKin oma IoT-osaaminen esittäytyy näyttelyosastolla.

– Esillä ovat muun muassa Drone-hanke, eTruck-hanke, hitsausrobotin IoT:t sekä NASA-projekti. Terveysteknologian koulutus tuo näyttelyyn terveyden etämittausjärjestelmiä. Tieto- ja viestintätekniikan tekniikan koulutus esittelee osaamista, jota tarvitaan sulautettujen järjestelmien tekemiseen.

Tilaisuuteen on tällä hetkellä ilmoittautunut jo noin 320 kuulijaa edustaen noin 50 yritystä.

Ohjelma ja ilmoittautuminen 

Lisätietoja: Mauri Inha, mauri.inha@tamk.fi, p. 050 520 6243

Muokattu 16.03.2017