Takaisin

TAMK vahvasti mukana CargoHack-tapahtumassa

TAMK vahvasti mukana CargoHack-tapahtumassa

Tampereen Ruskossa Cargotecin Kalmarin innovaatiokeskuksessa järjestettiin  8.–10.4.2016 CargoHack-hackfest. TAMK osallistui tapahtuman järjestämiseen yhdessä Kalmarin ja Tiedon kanssa tarjoamalla hackaajille palveluita ja teknologioita annettuihin haasteisiin vastaamiseksi.

Monista eri yrityksistä ja muutamista yliopistoista lähtöisin olevat kansainväliset kisaajat kehittivät uusia innovaatiota vastaamaan Cargotecin digitalisaation ja IoT:n haasteisiin. 17 mukana ollutta tiimiä ja noin sata osallistujaa ratkaisivat maailman suurimpien rahtisatamien kohtaamia ongelmia ja haasteita. Pääpalkinto tapahtuman pääsarjassa oli 3000€.
 

Konetekniikan ja Proakatemian opiskelijoista koostunut ryhmä tarjosi ilmakuvapalvelua Dronen (eli kauko-ohjattavan pienoiskopterin) kanssa sekä videokuvan käsittelyä ja videon live-streamausta. Tietojenkäsittelyn opiskelijat loivat virtuaalisia ympäristöjä ja 3D-malleja joita hackaajat hyödynsivät. Heille myönnettiin osallistumisestaan erityisdiplomi. Tapahtuma oli hyvin järjestetty ja osallistujat olivat erinomaisen motivoituneita luomaan yhdessä uusia digitaalisia innovaatioita.

Suuri osa tiimeistä hyödynsi TAMKin opiskelijoiden osaamista ja piti heidät kiireisinä viikonlopun ajan. Voittajatyössä käytettiin olennaisena osana dronella kuvattua maastokarttaa, josta opiskelijat muokkasivat tietokoneella kolmiulotteisen kuvan alueesta.

Drone-tiimissä olivat mukana Ville Timola, Saku Pihlman, Veli Prehti, Jussi Kaaja, Marko Lehtimäki ja coach opettajana Antti Perttula.

Tietojenkäsittelyn opiskelijoista mukana olivat Joni Ahokas, Akseli Koponen ja Atso Sariola.

Tapahtuman kotisivuilla tietoa eri haasteista ja muista tapahtuman osa-alueista.

Valokuvia tapahtumasta Facebookissa

Lisätietoja

Ville Timola: ville.timola@gmail.com
Saku Pihlman: saku.pihlman@eng.tamk.fi
Antti Perttula: antti.perttula@tamk.fi

 

Teksti ja kuvat: Antti Perttula

Muokattu 12.12.2016