Takaisin

TAMK lujittamassa asiakaspalvelijoiden sähköteknistä perusosaamista

TAMK lujittamassa asiakaspalvelijoiden sähköteknistä perusosaamista

Tampereen ammattikorkeakoulu toteutti sähköverkkoyhtiö Elenia Oy:lle EnergiaExpertti-koulutuksen keväällä 2017.

TAMKin sähkötekniikan asiantuntijat kouluttivat Elenian asiakaspalvelussa työskenteleviä henkilöitä toimimaan teknisinä asiakaspalvelijoina. Sähköteknisen osaamisen perusteet suoritettuaan he voivat vastata asiakkailta tuleviin teknisiinkin kysymyksiin. Vain kahdella ryhmästä oli tekninen tausta, koulutukseen osallistuneille tehtiin taustaselvitys ennen koulutuksen aloittamista.

Yliopettaja Aki Korpela toteaa, että sähköteknisten perusteiden opettaminen henkilöille, joilla ei ollut alan pohjaa, oli mielenkiintoinen ja avartava kokemus.

- Alussa olin hieman epävarma nimenomaan sähkötekniikan perusteiden opettamisen onnistumisesta. Mutta vahva sisältöymmärrys auttaa siinä, että teknisistäkin asioista on mahdollista kertoa selkokielellä ja havainnollisesti. Palautteen perusteella koulutus onnistui hyvin, tämä oli itsellenikin erittäin hyödyllinen ja avartava kokemus.

Koulutuspäällikkö Jarkko Lehtonen iloitsee, että Elenian ryhmä oli osaava ja motivoitunut. Tarve koulutukseen tuli yritykseltä ja osallistujat saivat muun muassa projektitöistä eväitä oikeaan työhönsä. Koulutuksen suunnittelutyötä toteutettiin aktiivisessa vuoropuhelussa yritysasiakkaan kanssa, jotta kaikki tarvittavat osaamisalueet tulevat käytyä läpi. Asiakaspalvelutyötä onnistuttiin rikastuttamaan sähköteknisen sisällön kasvattamisella.

Lisätietoa yrityksille suunnatuista koulutuksista ja palveluista

Veikko Törrönen, myyntipäällikkö
TAMK  EDU
p. 040 660 5564, etunimi.sukunimi@tamk.fi

Muokattu 05.06.2017