Takaisin

TAMK kerää tukijoukkoihinsa lahjoittajia, yli 100 000 euroa jo koossa

TAMK kerää tukijoukkoihinsa lahjoittajia, yli 100 000 euroa jo koossa

Ensimmäisillä lahjoituskahveilla TAMKissa torstaina 25.1. olivat (oik.) Campusravitan tj Risto Masonen, TAMKin hallituksen pj Matti Höyssä, Hallituspartnereiden pj Martti Silvennoinen ja TAMKin rehtori Markku Lahtinen. (Kuva: Essi Kannelkoski)
Ensimmäisillä lahjoituskahveilla TAMKissa torstaina 25.1. olivat (oik.) Campusravitan tj Risto Masonen, TAMKin hallituksen pj Matti Höyssä, Hallituspartnereiden pj Martti Silvennoinen ja TAMKin rehtori Markku Lahtinen. (Kuva: Essi Kannelkoski)

Tampereen ammattikorkeakoulu aloittaa varainhankintakampanjan. Ensimmäistä kertaa ammattikorkeakouluilla on nyt mahdollisuus, kuten tähän asti yliopistoilla, kerätä toimintansa kehittämiseen vastikkeettomia lahjoituksia ja saada niille valtiolta ns. vastinrahaa.

Poliisihallituksen myöntämän rahankeräysluvan myötä Tampereen ammattikorkeakoulu aloittaa varainhankintakampanjan, joka kestää koko vuoden 2018. Tavoitteena on kerätä mahdollisimman laaja joukko lahjoittajia, jolla TAMK vahvistaa toimintansa vaikuttavuutta osana tamperelaista korkeakouluyhteisöä.

Viime vuonna tehty rahankeräyslain muutos avasi ammattikorkeakouluille mahdollisuuden kerätä vastikkeettomia lahjoituksia toimintansa kehittämiseen. Kuluvan vuoden aikana yrityksiltä, yhteisöiltä ja yksityishenkilöiltä saadut lahjoitukset kerryttävät ammattikorkeakoulun pääomaa valtion myöntämällä vastinrahalla. Ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen valtio on varannut 24 miljoonaa euroa vuodelle 2018.

- Pirkanmaalaisen ammattikorkeakoulutoiminnan kehittämisen kannalta on tärkeää, että saamme lahjoittajiemme tukemana mahdollisimman suuren osan tuosta vastinrahasta, rehtori Markku Lahtinen sanoo.

- Kaikki saamamme lahjoitukset, isot ja pienet, käytetään TAMKin ydintoiminnan eli koulutuksen ja soveltavan tutkimuksen kehittämiseen. Tärkein tehtävämme on kouluttaa eri toimialoille sellaisia huippuosaajia, joita työelämä tarvitsee nyt ja tulevaisuudessa. Tätä työtä teemme yhdessä yritysten ja yhteisöjen kanssa.

Yksi varainhankintakampanjan tavoitteista on entisestään lähentää korkeakoulutusta sekä työ- ja elinkeinoelämää. Yli 10 000 euron lahjoituksen voi lahjoittaja kohdistaa haluamalleen koulutusalalle, jolloin TAMKin koulutusyksiköt voivat hyödyntää lahjoitusvaroja kehittämään juuri kyseisen alan koulutusta ja TKI-toimintaa.

- Monialaisen TAMKin vaikuttavuus Pirkanmaalla on hyvin laaja-alaista ja pitkäkestoista. 25 vuoden aikana oman panoksensa työelämään ovat tuoneet kymmenet tuhannet insinöörit, sairaanhoitajat, tradenomit ja muut AMK- tai YAMK-tutkinnon suorittaneet.

Ensimmäisillä lahjoituksilla hyvään alkuun

Ensimmäisiksi lahjoittajiksi ehtivät Campusravita Oy, joka lahjoitti peräti 100 000 euroa, ja Hallituspartnerit ry.

- Ensisijaisena perusteena lahjoituksellemme on halu edistää ja tukea sitä osaamista ja tutkimusta, jotka ovat keskeisiä menestystekijöitä elinkeino- ja työelämässä. Toinen merkittävä tekijä on, että yhtiömme pääomistaja, opiskelijakunta Tamko haluaa näin merkittävällä tavalla tukea koko korkeakouluyhteisön kehittämistä, sanoo Campusravita Oy:n toimitusjohtaja Risto Masonen.

Hallituspartnerit ry. on TAMKin pitkäaikainen yhteistyökumppani ja haluaa lahjoituksellaan tukea ja korostaa johtamisen ja erityisesti hallitustyön merkitystä koulutuksessa.

- Hyvin toimivan hallituksen merkitys näkyy siinä, miten se auttaa ja tukee yrityksen toimivaa johtoa. Oleellista on se, että hallituksessa on sellaista osaamista, joka tuo lisäarvoa yritykselle. Useimmiten tämä tarkoittaa sitä, että yrityksen omaan substanssiosaamiseen ei kaivata tukea, mutta esimerkiksi strategiatyöskentely, markkinointi, talous ja vaikkapa kansainvälistyminen ovat sellaisia osa-alueita, joihin lisätukea kaivataan. Näitä asioita haluamme myös koulutuksessamme korostaa, toteaa Hallituspartnerit ry:n puheenjohtaja Martti Silvennoinen.


Lisätietoja:

www.tamk.fi/lahjoitukset

rehtori, toimitusjohtaja Markku Lahtinen, p. 050 524 6525, markku.lahtinen@tamk.fi

 

Muokattu 28.08.2018