Takaisin

Sisustustavaroiden myynti ja yhteisöllisesti tärkeä työ

Sisustustavaroiden myynti ja yhteisöllisesti tärkeä työ

Sisustus

Outi-Maaria Makkonen on tuttu monelle nokialaiselle. Hän avasi syyskuussa 2015 kodikkaan liikkeensä uudelle paikalle Nokian keskustaan, aivan bussi- ja juna-aseman läheisyyteen.

Osto- ja myyntiliike Wanhan Harjun kanssa samoissa tiloissa toimii myös Kierrätysportti ja Teampa – terveydenhoidon ammattilaisten palveluihin keskittynyt rekrytointitoimisto. Kirpputorimaiseen miljööseen on sijoitettu myös kahvila, josta saa kotona leivottua pullaa sekä Nokian tuoreimmat uutiset ja juorut kaupan päälle.

Sairaanhoitajana työskennellyt Outi-Maaria Makkonen päätti vaihtaa alaa fyysisen työkyvyn heikentymisen vuoksi. Kiinnostus sisustamista, huonekaluja ja esineitä kohtaan sai hänet hakemaan TAMKin sisustuskurssille, josta hän valmistui vuonna 2008. Valmistuttuaan moni hänelle tärkeä asia yhdistyi; sairaanhoitajana opitut hyvät asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaidot ovat hyötykäytössä monipuolisia sisustusesineitä ostavan ja myyvän Wanhan Harjun toiminnassa. Makkonen on toiminut nyt kolme vuotta yrittäjänä.

Makkonen iloitsee tarjonnan nopeasta vaihtumisesta, vanhat huonekalut ja esineet löytävät helposti uuden kodin tai käyttötarkoituksen. Tavaratarjonta näyttää joka viikko erilaiselta ja myymättä jäävät esineet menevät hyväntekeväisyyteen. Liikkeen pyörittämisen ohella hän pääsee usein toimimaan sisustuksen ammattilaisen ja neuvonantajan roolissa. Monesti asiakkaat kyselevät mielipidettä tai vinkkaavat tietynlaisten tuotteiden hankkimista tarjontaan. Näiden vinkkien siivittämänä hän kiertelee myös huutokaupoissa.

Wanhan Harjun tunnelma on lämmin, tilassa viihtyy pitempäänkin tuoreen kahvin ja sanomalehtien parissa. Asiakaskunta on kirjava ja laaja. Makkosen mielestä on tärkeää tarjota myös vähävaraisille tarpeellisia käyttötavaroita sekä kauniita sisustuksellisia esineitä edulliseen hintaan.

Lue lisää Wanhasta Harjusta

Lisätietoa TAMKin sisustusopinnoista

Päivitetty 12.01.2016