Takaisin

Puusuutareiden Asta Rakentaja -messuvalmistelut hyvässä mallissa

Puusuutareiden Asta Rakentaja -messuvalmistelut hyvässä mallissa

Asta Rakentaja -messut on Pirkanmaan suurin rakentamisen messutapahtuma. Puusuutareiden puheenjohtaja Juha Ryhänen kertoo TuoteTalon valmistelujen olevan hyvässä mallissa. Taloon on saatu mukaan myös uusia yrityksiä – erityisenä satsauksena tänä vuonna ekologisesti kestävät materiaalit.

TAMKin rakennustekniikan opiskelijoiden yhdistys Puusuutarit ry vastaa messujärjestelyistä yhteistyössä Tampereen Messut Oy:n kanssa.

Puusuutareiden vastuulla olevaan TuoteTaloon on tänä vuonna etsitty myös materiaaleja, jotka mahdollistavat ekologisesti kestävän rakentamisen.

– Messuvalmistelut edistyvät hyvin. Aloitimme ne hyvissä ajoin välttääksemme loppuvuoden työruuhkaa. Olemme onnistuneet siinä hyvin, saimme myös messukassit hankittua helposti, kiitos Aamulehden, joka tarjosi kaikki 6000 messukassia, Ryhänen kertoo.

Vuoden tärkein opintoprojekti

Rakennustekniikan opiskelijoille messut on vuoden tärkein opintoprojekti, jossa tehdään tiivistä yhteistyötä yritysten ja elinkeinoelämän kanssa.

– Olemme saaneet mukaan useita uusia yrityksiä. Iso kiitos myös vanhoille, pitkäaikaisille yhteistyökumppaneillemme. Mielestäni yritysten aktiivisuus messuilla käymiseen ja mainostamiseen on hieman virkistynyt viime vuoteen verrattuna, Ryhänen kertoo.

Ryhäsen mukaan messuvalmisteluissa riittää työtä, mutta toisaalta messutyössä oppii erittäin paljon.

– Meillä on kasassa erittäin hyvä ja tiivis porukka, jossa jokainen tekee omat tehtävänsä kunnolla, mikä helpottaa suuresti omaa rooliani puheenjohtajana. Keväälle sijoittuva opintomatka Yhdysvaltoihin motivoi Puusuutareita tekemään hommat niin hyvin kuin mahdollista, Ryhänen iloitsee.

Hyväntekeväisyyshuutokauppa on ollut vuosittain yksi messujen vetonauloista. Tämän vuoden lahjoituskohde on TAYSin lasten teho- ja tarkkailuosasto.

Asta Rakentaja 2017 -messut pidetään 3. - 5.2.2017 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Lisätietoja: Juha Ryhänen, Puusuutarit ry, puheenjohtaja, juha.ryhanen@eng.tamk.fi, p. 045 136 3434

www.asta.fi
Puusuutarit ry 

Kuvassa: Puusuutarit 2017

Muokattu 28.12.2016