Takaisin

Pelialan aallonharjalla

Pelialan aallonharjalla

TAMKin opetuspelistudiossa työskentelee lahjakkaita opiskelijoita, jotka toteuttavat peliprojekteja myös yritysasiakkaille. Projektit toteutetaan pelistudion maksullisella puolella.

Pippola osallistui helmikuussa San Franciscon Game Developers Conferenceen, joka on vuosittain järjestettävä pelialan suurtapahtuma. Paikalle kerääntyi noin 30 000 asiantuntijaa.
Pippola osallistui helmikuussa San Franciscon Game Developers Conferenceen, joka on vuosittain järjestettävä pelialan suurtapahtuma. Paikalle kerääntyi noin 30 000 asiantuntijaa.

Tietojenkäsittelyn koulutusohjelman lehtori Toni Pippola on opetustyön lisäksi työskennellyt aktiivisesti yritysyhteistyössä jo vuodesta 2013. Lukuisia Pippolan ja opiskelijoiden toteuttamia peliprojekteja on tehty muun muassa Ylelle, Jääkiekkomuseolle, Muumimuseolle, Hämeenlinnan Säästöpankkimuseolle, Rautaruukille, Cargotecille ja SanomaProlle.

Projektit vaihtelevat oppimispeleistä viihdyttäviin pelisimulaatioihin sekä asiakkaan toimintaa ilmentäviin ja tukeviin peliratkaisuihin, jotka sijoitetaan esimerkiksi palvelun yhteyteen tai yrityksen www-sivuille. Osa peleistä on myös julkaistu sovelluskaupoissa (Google Play ja App Store).

-        TAMKin opetuspelistudiossa työskennellessä on helpompi löytää juuri oikeat tekijät opiskelijoista yritysasiakkaiden peliprojekteille. Tunnistan heidän ydinosaamisensa, tiedän persoonat ja taustat, joten pystyn kartoittamaan asiakkaan tarpeeseen parhaiten soveltuvan tyypin. Minun roolini on sparrata heitä kohti laadukasta ja toimivaa peliratkaisua sekä pitää huoli siitä, että studiolla on tarvittavat resurssit projektien toteuttamiseen.

Taso pysyy korkealla

Pippola uskoo perinteisen opettamisen sijaan enemmän opiskelijoiden osallistuttamiseen ja työelämälähtöiseen tekemiseen.
-        On hienoa huomata, että pelituotannon suuntautumispolussa aloittaa joka vuosi uusi ryhmä opiskelijoita, joiden potentiaali ja osaaminen yllättää. Tällä jatkuvasti kehittyvällä ja muuttuvalla alalla on tärkeää, että opiskelijatkin ymmärtävät itsensä ja osaamisensa kehittämisen suuren merkityksen.

Mitä yritysten kanssa työskentely antaa opettajan työn lisäksi?
-        Olen kartalla IT-alan muuttuvista tarpeista ja saan mukavaa vaihtelua opetustyöhön. Yhteistyö yritysten kanssa lisää omaa asiantuntijuuttani, joka nostaa opetuksen tasoa työelämälähtöisemmäksi ja ajankohtaiseksi. Et pysy aallonharjalla, jos sinulla ei ole kontakteja yrityksiin ja työelämään.

Lisätietoa: Toni Pippola, p. 040 718 0281, etunimi.sukunimi@tamk.fi

Muokattu 14.03.2017