Takaisin

Palkittu: Lehtori Irmeli Nieminen on Vuoden Tyyne

Palkittu: Lehtori Irmeli Nieminen on Vuoden Tyyne

Hämeen terveydenhoitajayhdistys on valinnut TAMKin lehtori Irmeli Niemisen Vuoden Tyyneksi.

Vuosittain terveydenhoitajien paikallisyhdistykset valitsevat työssään ansioituneen Tyynen, Tyynen päivänä syyskuussa. Tänä vuonna arvonimen sai TAMKin terveydenhoitotyön vastuulehtori Irmeli Nieminen. Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko valitsi Niemisen tänä syksynä myös vuoden TAMKilaiseksi.

Vuoden Tyynen perusteluissa Irmeli Niemistä kuvataan terveydenhoitajatyön vankaksi puolustajaksi, jonka käden jälki näkyy sekä Suomessa että ulkomailla. Häntä kuvataan myös luotettavaksi, ahkeraksi ja aikaansaavaksi, todelliseksi "super nannyksi".

Irmeli Nieminen on iloinen molemmista kunnianosoituksista.

– Opettaja ei voi saada parempaa kannustusta työhönsä kuin suoraan opiskelijoilta tullut palaute. Tyyne-palkinto on osoitus siitä, että me terveydenhoitotyön opettajat olemme onnistuneet tekemään mielekästä yhteistyötä työelämän kanssa, Nieminen sanoo.

Nieminen opettaa terveydenhoitajaopiskelijoille syventävissä opinnoissa terveydenhoitajatyötä ja rokottamista sekä sairaanhoitajaopiskelijoille tartuntatautien hoitotyötä ja rokottamista.

– Parasta työssäni ovat innostuneet ja motivoituneet opiskelijat. Varsinkin nuoret opiskelijat antavat spontaania palautetta ja ovat hyvin vilpittömiä. Työni on kaiken kaikkiaan hyvin monipuolista. Meillä on mukava lähityöyhteisö ja yhdessä tekemisen meininki.
 

Hämeen terveydenhoitajayhdistys ry:n perusteet vuoden Tyynen 2016 valinnalle:
Lehtori Irmeli Nieminen, Tampereen ammattikorkeakoulu

• Terveydenhoitaja, Hämeen yhdistyksen jäsen
• Tuntee kaikki terveydenhoitajatyön sektorit, erityisesti kouluterveydenhuollon, mutta myös äitiys- ja lastenneuvolatyön
• Terveydenhoitajien ja terveydenhoitajatyön vankka puolustaja
• Käden jälki näkyy ympäri Suomen ja ulkomaillakin
• Luotettava, ahkera, aikaansaapa
• Määrätietoinen, päättäväinen, tasapuolinen, "super nanny"
• Suosittu asiakaskuntansa (=opiskelijat) sekä yhteistyökumppaneidensa keskuudessa
• Erittäin pidetty työyhteisössään (työtovereiden ja oppilaidensa keskuudessa), siitä osoituksena hänet on valittu myös vuoden 2016 TAMKilaiseksi


Tyyne Luoma (1893 - 1970) oli suomalaisen terveyssisarlaitoksen ja kansanterveystyön merkittävä kehittäjä, kouluttaja ja organisaattori. Valtion Terveydenhuolto-opiston johtajana sekä Lääkintöhallituksen terveyssisartoimen tarkastajana hän kehitti ja johti terveydenhoitotyötä, jota on pidetty esimerkillisenä myös muualla maailmassa ja joka kestää tarkastelun vuosikymmeniä myöhemminkin. Tyyne Luoma sai ensimmäisenä Suomessa terveydenhuoltoneuvoksen arvon.
Lähde: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran biografiakeskus

Kuva: Saara Lehtonen
 

Muokattu 10.10.2016