Takaisin

Opiskelijan tarinat - Suomalainen ylempi AMK-tutkinto kesti vertailun

Rolf Läderach: Suomalainen ylempi AMK-tutkinto kesti vertailun

Tietojärjestelmäosaamisen koulutus

"Suoritin alun perin Sveitsissä kaupallisen alan koulutuksen ja olen työskennellyt 23 vuotta sekä pankkialalla Sveitsissä että IT-alalla Suomessa. IT-alalla työpaikkoja ovat olleet Suomessa Nokia ja Nokia Siemens Networks. Tällä hetkellä työskentelen yrityskonsulttina Logicalla.

Suoritin Suomeen muutettuani työn ohessa vuosina 1999 - 2002 TAMKissa tradenomin tutkinnon tietojenkäsittelyn koulutusohjelmassa. Jossain vaiheessa työelämässä ollessani syntyi uudestaan halu jatkokoulutukseen. Kävin läpi eri opiskeluvaihtoehtoja ja päädyin TAMKin tietojärjestelmäosaamisen ylempään AMK-tutkintoon, ennen kaikkea tradenomikoulutuksessa saamieni omien hyvien kokemusteni takia. Tunsin myös henkilöitä, jotka olivat suorittaneet tämän tutkinnon ja he olivat tyytyväisiä koulutukseen. Master´s Degree tasoinen tutkinto tuntui minusta järkevältä senkin takia, koska se on ilmainen, mikä on mielestäni uskomatonta. Kaikissa muissa maissa, jossa olen ollut työssä, eli Sveitsissä ja USA:ssa, tutkinnot maksavat, eivätkä ole välttämättä laadultaan yhtä hyviä.

Sain tradenomin (ylempi AMK) -tutkinnon suoritettua kesällä 2011. Meillä oli hyvä luokkahenki ja tiedon- ja kokemuksien vaihto muiden opiskelijoiden ja ammattilaisten kanssa oli todella mielenkiintoista ja antoisaa. Olen myös tyytyväinen opintojaksotarjontaan ja päteviin opettajiin. Se, mitä olisin opiskeluaikani toivonut, olisi ollut ehkä vielä enemmän pääpainoa uusiin IT- trendeihin, kuten esimerkiksi ketteriin menetelmiin.

Opinnäytetyöni tein ketterästä ohjelmistokehitysmenetelmistä (Agile). Opinnäytetyöni nimi oli "Transformation from Waterfall to Agile Eliminate Waste, Create Value". Aihe kiinnosti minua, sillä ketteriä eli Agile-menetelmiä otetaan yrityksissä yhä enemmän käyttöön. Tutkin CASE-esimerkkien kautta, jossa olen ollut itse mukana, mitkä ovat ne 10 käytäntöä, jotka pitää ottaa huomioon kun tehdään Agile-muutos yrityksissä. Yksi selkeä johtopäätös oli se, että Agilearvojen, -prinsiippien ja -menetelmien käytönoton yhteydessä pitää tapahtua kulttuurimuutos kaikkialla, ei pelkästään tiimitasolla. Koska kulttuurimuutoksen aikaansaaminen on aikavievää, myös Agile-muutokseen menee aikaa ja tarkoittaa merkittäviäkin investointia. Investoinnit maksavat kuitenkin itsensä suhteellisen nopeasti takaisin.

Sain tutkinnon suorittamisella korkeakoulupätevyyden, joka vaikuttaa toivottavasti työnsaantimahdollisuuksiini."

Rolf Läderach

Lue lisää koulutuksesta >

Päivitetty 17.10.2016