Takaisin

Opiskelijan tarina - Ylempää AMK-tutkintoa opiskellaan jalat maassaYlempää AMK-tutkintoa opiskellaan jalat maassa

Rajkumar Sabanedesan: Ylempää AMK-tutkintoa opiskellaan jalat maassa

Sosionomi (ylempi AMK) -koulutus

Tyytyväisempää opiskelijaa tuskin voisi koulutusohjelman suosittelijaksi löytää kuin Rajkumar Sabanadesan. Sabanadesan aloitti ylemmän AMK-tutkinnon opiskelun TAMKin ensimmäisessä sosiaalialan koulutusohjelman opiskelijaryhmässä ja hehkuu aitoa intoa kertoessaan opiskelustaan.

- Ylemmässä AMK-tutkinnossa opiskelemme todellakin jalat maassa. Tämä koulutus antaa erinomaiset mahdollisuudet kasvattaa omaa asiantuntijuutta. Olen erittäin tyytyväinen opiskelukokonaisuuteen. Koulutus on rakennettu niin, että siitä ei tule mitään pakkopullaa. Koulutuksen tavoite on se, että meistä tulee asiantuntijoita ja opiskelijalla itsellään on päävastuu. Opettaja on valmentaja ja mentori, se sopii minulle tosi hyvin.

17 vuotta sitten Suomeen Sri Lankasta tullut Raj Sabanedesan, kutsumanimeltään Raj, on kulkenut määrätietoisen matkan turvapaikanhakijasta nykyisiin tehtäviinsä sosiaalipalveluja tarjoavan Mainio Vireen aluejohtajaksi.

- Valmistuin alun perin lähihoitajaksi, sen jälkeen sairaanhoitajaksi englanninkielisestä Nursing-koulutusohjelmasta. Sitten suoritin sosionomi (AMK) –tutkinnon sekä johtamiseen erikoistumisopinnot sosiaali- ja terveysalalla.

Alusta lähtien Rajlle oli selvää, että hän haluaa esimiestehtäviin.

- Työskentelin aikaisemmin vastaanottokeskuksen johtajana, mutta muodollista ylempää korkeakoulututkintoa minulla ei vielä ollut. Tämän vuoksi hain suorittamaan ylempää AMK-tutkintoa.

- Olen saanut sosiaalialan palvelujärjestelmistä ja palveluohjauksesta valtavasti osaamista, materiaalia ja tietoa, erityisen opettavaista on perehtyminen muiden tekemiin tehtäviin. Koulutus on myös yksi erittäin hyvä verkostoitumismahdollisuus.

Opetusmenetelmä- ja opetusfilosofia sopivat Rajn mielestä erittäin hyvin aikuisopiskelijoille.

- Opetusmenetelmä ei ole perinteinen opetusmalli, vaan se on nykyaikainen, fiksusti suunniteltu ja ajateltu. Mietimme esimerkiksi ryhmissä millaisia palveluja ikääntyvät ihmiset tulevaisuudessa haluavat, heidän tarpeensa ovat ihan erilaisia kuin nyt. Ja tästä tehtävästä on tullut nyt päätyöni.

Rajlla on myös oma yritys, joka järjestää esimiesvalmennusta, työyhteisöjen valmennusta ja elämän valmennusta.

- Erityisalaani on mm. erilaisuuden johtaminen, maahanmuuttajiin liittyvät erityiskysymykset ja haasteet.

Lue lisää koulutuksesta >

Päivitetty 17.02.2017