Takaisin

Opiskelijan tarina - Touko Setälä: "Heittäydy ennakkoluulottomasti projekteihin"

Touko Setälä: "Heittäydy ennakkoluulottomasti projekteihin"

Restonomin koulutus

Restonomiksi valmistunut Touko Setälä kertoo kokemuksiaan restonomikoulutuksesta.

Restonomiksi valmistuneen Touko Setälän mielestä koulutus tarjosi hyvän mahdollisuuden toimia esimiehenä monella eri alalla. "Opiskeluihin kannattaa lähteä avoimin mielin ja heittäytyä ennakkoluulottomasti jokaiseen projektiin", Setälä suosittelee. 

Kuka olet?

Olen 24-vuotias Porista Tampereelle kotiutunut restonomi.  Olen ammattikoulutukseltani ravintolakokki.  Suuria kiinnostuksen kohteitani ovat ruoanlaitto ja penkkiurheilu. Harrastan myös itse monia eri pallopelejä ja lenkkeilyä. 

Millaisissa työtehtävissä olet ollut?

Toimin kokkina ennen opiskelujen aloittamista Porin Keilahallissa ja Porin kaupungintalon edustuskeittiössä.  Olin myös vuoden armeijassa ennen restonomiopiskeluja.  Opiskelujen aikana työskentelin 4Cateringilla, Nygrenin kalakaupassa ja Kulttuuriravintola Kivessä.  Opiskelujen päätyttyä päätin tehdä alan vaihdoksen ja olen nyt Tampereen Messut Oy:llä tekniikan suunnittelijana.

Mikä sait sinut innostumaan restonomikoulutuksesta?

Halusin laajentaa osaamistani ravintola- ja palvelualalla.  Olin aikaisemmin kuullut hyvää palautetta restonomikoulutuksesta ja kiinnostuin sen tarjoamista erilaisista projekteista. Opinnoissa parasta olivatkin juuri nämä porukalla toteutetut yhteisprojektit, joissa pääsimme muun muassa pyörittämään ravintolaa ja suunnittelemaan erilaisia ateriakokonaisuuksia.  Mieleeni jäivät etenkin Tampereen Kauppahallissa toteutettu Aregala ja yhdessä suunniteltu Paistinkääntäjien kilpi-illallinen. 

Mistä teit opinnäytetyösi?

Järjestin opinnäytetyönäni Tampereella tutuksi tulleen pintxokilpailun ja Tamperradan Porissa.  Opinnäytetyöni käsitteli verkostoja ja tapahtuman järjestämistä.  Teoriatietojen pohjalta järjestin viikon kestäneen ravintolakilpailun. Tapahtuman menestys Porissa ylitti odotukseni täysin ja kilpailua ollaankin järjestämässä tänäkin vuonna. Kiinnostukseni aiheeseen lähti omasta innostuksestani ruokaa kohtaan sekä Tamperradan menestyksestä Tampereella. 

Mikä on koulutuksen merkitys omalla urallasi? 

Restonomiopinnoilla on ollut todella suuri merkitys urallani. Olen päässyt luomaan verkostoja, joihin ei olisi ilman opintoja ollut mitään pääsyä. Ennen opintoja olin saanut kokemusta vain ravintolakokin töistä, enkä kokenut itseäni esimiestasoiseksi. Opiskelujen jälkeen tilanne on täysin erilainen. Olen järjestänyt tapahtumia, toiminut ryhmän esimiehenä, saanut Paistinkääntäjän käädyt ja onnistunut luomaan Poriin uudenlaisen gastronomisen tapahtuman, jolle on luvassa jatkoa. En usko, että olisin myöskään päässyt nykyiseen työpaikkaani ilman opiskelujen tuomia työharjoittelumahdollisuuksia. 

Kenelle suosittelisit restonomiopintoja?

Suosittelen opintoja jokaiselle palvelualasta kiinnostuneelle. Restonomiopinnot antavan mahdollisuuden toimia esimiehenä todella monella eri alalla.  Palveluja ja niiden johtamista tarvitaan jokaisella alalla ja niiden osaajille on kysyntää jatkuvasti. 

Opiskeluihin kannattaa lähteä avoimin mielin ja heittäytyä ennakkoluulottomasti jokaiseen projektiin.  Kannattaa myös ottaa ilo irti jokaisesta mahdollisuudesta toimia ryhmän esimiehenä sillä koskaan ei voi tietää, mihin nämä esimieskokemukset johtavat tulevaisuudessa. 

Lue lisää koulutuksesta >

Päivitetty 13.11.2017