Takaisin

Opiskelijan tarina - Sari Lintunen: Hyvinvointiteknologia kiinnosti ajankohtaisuudellaan

Sari Lintunen: Hyvinvointiteknologia kiinnosti ajankohtaisuudellaan

Hyvinvointiteknologian koulutus

Sairaanhoitajaksi ja lähihoitajaksi alunperin kouluttautunut Sari Lintunen suoritti sosiaali- ja terveysalan ylemmän YAMK-tutkinnon hyvinvointiteknologian koulutuksessa. "Hyvinvointiteknologia oli mielestäni ylivoimaisesti kiinnostavin ja ajankohtaisin tutkinto tarjolla olevista yamk-tutkinnoista".

Kuka olet?

Olen Sari Lintunen, neljäkymppinen nainen pääkaupunkiseudulta. Perheeseeni kuuluu mieheni lisäksi yksi lapsi ja koira. 

Olen valmistunut lähihoitajaksi sekä sairaanhoitajaksi ja työskennellyt hoitajana erilaisissa työtehtävissä muun muassa perusterveydenhuollossa terveysaseman vuodeosastolla sekä erikoissairaanhoidon kuntoutusosastolla. Olen myös toiminut hoidonjärjestelijänä sekä tehnyt pitkäaikaishoidon ostopalveluiden laadunvalvontatyötä. Tällä hetkellä työskentelen Espoon kaupungilla Kehittämisen yksikössä Terveydenhuollon laitteiden ja tarvikkeiden projektissa projektisuunnittelijana ja -päällikkönä. 

Mikä sai sinut innostumaan opiskelusta? 

Kiinnostuin opiskeluista, koska halusin kehittää itseäni ja saada uusia haasteita. Hyvinvointiteknologia oli mielestäni ylivoimaisesti kiinnostavin ja ajankohtaisin tutkinto tarjolla olevista yamk-tutkinnoista. Parasta opinnoissa oli mukava ryhmä ja opiskelujen monimuotoisuus – oli ryhmätöitä, itsenäisiä tehtäviä ja luentoja. Erityisen lämpimänä muistoja on jäänyt mieleen erilaiset ja mielenkiintoiset opintomatkat kotimaassa ja ulkomailla. Upeaa oli myös se, että sain myönteisen päätöksen omasta patentista liittyen päättötyöhöni. 

Mistä teit opinnäytetyösi?

Opinnäytetyöni oli oman keksintöni kehittäminen ja sille patentin hakeminen TAMKin Tuoteväylän avustuksella. Opinnäytetyö oli työelämälähtöinen ja syntyi kun hain ratkaisua käytännön ongelmaan hoitotyössä. Opinnäytetyön nimi on "Walk& Rest: Ideasta kohti innovaatiota" ja se löytyy  Theseuksesta.

Mikä oli opintojen merkityksen omalla urallasi? 

En usko, että työskentelisin nykyisessä tehtävässäni ilman tätä koulutusta. Erityisesti projektijohtamisen opinnoista on ollut minulle hyötyä. Tämän hetken kiinnostuksen kohteena minulla on erityisesti terveydenhuollon laitteet ammattimaisen käyttäjän näkökulmasta ja tavoitteenani on vahvistaa laiteturvallisuuskulttuuria omassa organisaatiossani. Vapaa-ajalla olen lisäksi kiinnostunut biohakkeroinnista. 

Kenelle suosittelisit opintoja?

Kaikille, jotka haluavat tulevaisuudessa työskennellä monimuotoisella hyvinvointiteknologian kentällä. Tekninen osaaminen ei mielestäni ole edellytys, mutta kiinnostusta teknologiaan ennen opiskelijaksi hakeutumista olisi hyvä olla ja tietämys sosiaali- ja terveydenhuollosta on plussaa. 

Kuva: Työn vastapainoksi Sari Lintunen saa virtaa kotiinsa hankkimasta juoksumatosta.

Lue lisää koulutuksesta >

Päivitetty 23.04.2018