Takaisin

Opiskelijan tarina - Samuli Korhonen. Jatkuva oppiminen vie uralla eteenpäin

Samuli Korhonen: Jatkuva oppiminen vie uralla eteenpäin

Restonomin koulutus

Restonomiksi valmistunut Samuli Korhonen kertoo opiskelukokemuksistaan.

Ravintola Kuurnan vuoropäällikkönä toimiva Samuli Korhonen opiskeli restonomiksi, koska halusi oppia paremmaksi esimieheksi. "Pelkkä tutkinto ei kuitenkaan takaa menestystä, vaan tarvitaan myös omaa mielenkiintoa ja jatkuvaa oppimista", Korhonen kertoo.

 

Kuka olet?

Olen 24-vuotias restonomi. Tällä hetkellä asun Helsingissä, mihin päädyin syventävän harjoitteluni kautta. Vapaa-ajalla harrastan partiota, ruokaa & juomaa, kiipeilyä ja osa-aikaisyrittämistä.

Millaisissa työtehtävissä olet ollut?

Olen tehnyt ravintola-alan töitä jo 14-vuotiaasta lähtien, kun menin kesätöihin kahvilaan. Ennen kouluun menoa ehdin työskennellä pikaruokalassa, baarissa, kahvilassa ja ravintolassa. Viimeisin työpaikkani ennen koulua oli liikenneaseman vuoropäällikkönä, se sai minut innostumaan todella esimiestyöstä ja oli yksi syistä miksi hakeuduin restonomiopintoihin.

Nyt työskentelen Ravintola Kuurnassa vuoropäällikkönä. Tehtäviini kuuluu asiakaspalvelun ja hallinnon lisäksi myös viinien valitseminen sommelierin kanssa. Kuurnan viinilista on melko alati muuttuvainen ja siellä voi kokeilla jänniäkin viinejä.

Mikä sai sinut innostumaan restonomin koulutuksesta?

Innostuin koulutuksesta, koska minulla oli jo alan kokemusta ja halusin oppia paremmaksi esimieheksi. Alalla oppii paljon tekemällä, mutta mielestäni koulutuksen tuoma teoriapohja on vähintään yhtä tärkeää tehokkaan työskentelyn kannalta.

Parhaiten jäi mieleen erilaisten tapahtumien järjestäminen. Yksi mieleenpainuvimmista tapahtumista oli Rotisseur-järjestön Kilpipäivän illallisen järjestäminen.

Parasta opinnoissa oli se, että pääsi kokeilemaan erilaisia konsepteja ja toimintatapoja turvallisessa ympäristössä. Opintoihin kuului muun muassa oman ravintolan pyörittäminen opetusravintolan tiloissa.

Mistä teit opinnäytetyösi?

Opinnäytetyöni tein erään tamperelaisen ravintolan sosiaalisen median markkinoinnista. Aihe oli silloin mielestäni kiinnostava ja some oli siinä vaiheessa noussut jo niin tärkeäksi markkinointikanavaksi, että sitä ei voinut jättää huomiotta. Työskentelin samaan aikaan kyseisessä ravintolassa ja tiesin, että siellä on tarvetta sosiaalisen median markkinoinnin parantamiseen. Työlle oli siis oikea tarve.

Mikä oli opintojen merkityksen omalla urallasi? 

Opinnot ovat varmasti merkityksellisiä oman urani kannalta. Opinnot antoivat minulle paremman käsityksen siitä, mitä kaikkea alalla voi tehdä ja saavuttaa. Tärkeää on kuitenkin muistaa, että pelkkä tutkinnon suorittaminen ei takaa työpaikkaa ja menestystä. Oma mielenkiinto, ammattitaidon osoittaminen ja jatkuva oppiminen vievät uralla eteenpäin.

Kenelle suosittelisit opintoja?

Suosittelen opintoja kaikille, jotka haluavat edetä palveluliiketoiminnan aloilla esimies- tai asiantuntijatehtäviin. Alamme tarvitsee lisää koulutettuja osaajia. 

Lue lisää koulutuksesta >

Päivitetty 13.11.2017