Takaisin

Opiskelijan tarina - Musiikkiteatteria opiskeleva Inna Tähkänen: Musiikkiteatteri on paras työ ikinä

Inna Tähkänen: Paras työ ikinä

Musiikin koulutus

Musiikkiteatteria opiskeleva Inna Tähkänen kertoo kokemuksistaan.

Inna Tähkäsen sisäinen Disney-prinsessa ihastui musikaaleihin jo nuorena. Nyt musiikkiteatteria opiskeleva Inna on matkalla kohti unelma-ammattiaan.

Kuka olet?

Olen 25-vuotias kolmannen vuoden opiskelija TAMKin musiikkiteatterilinjalta. Intohimoihini kuuluu laulaminen, tanssiminen ja näyttelijäntyö, joita kaikkia saan onnekseni opiskella koulussa.  Rakastan teatterin lisäksi flamingoja ja kesää.

Olen pienestä asti halunnut olla näyttelijä ja sisäinen Disney-prinsessani ihastui musikaaleihin jo nuorena. Olin todella innoissani, kun yksi aikaisemmista musiikinopettajistani ehdotti TAMKia yhtenä kouluvaihtoehtona.  

Millaista opiskelu TAMKissa on ollut?

Opintojen alussa yllätti työmäärä, joka piti tajuta tehdä itse koulutuntien ulkopuolella. Sen ymmärrettyäni aloin myös ymmärtää omia vahvuuksia ja heikkouksia. Aika kuluukin vauhdilla niitä kehittäessä - silloin kun en ole oppitunneilla.  

Koulussa saan harjoittaa monipuolisesti eri taiteen osa-alueita, ja pienen linjan ja mahtavan vastuuopettajan ansiosta saamme vaikuttaa paljon kursseihin ja workshoppeihin, joita meille tarjotaan, mikä on todella hieno ja spesiaali juttu! Olen saanut kunnian olla jo kolmessa TTT:n suurmusikaalissa, Desiréessä, Cabaretissa ja Kilpakosijoissa. Olin myös mukana viime vuonna TAMKin omassa produktiossa "6000 Päätöstä". 

Esiinnyt keväällä 2017 musikaalissa Spring Awakening, millainen esitys on?

Olen mukana Tampereen Työväen Teatterin Spring Awakening -musikaalissa. Teen Wendla Bergmannin roolin. Wendla on nuori utelias ja kokematon tyttö, joka intuition ja elämänjanon inspiroimana seuraa sydäntään etsimällä vastauksia, joita yhteiskunta ei 1800-luvun nuorille kerro. Musikaali on aivan mieletön musiikin ja kantaaottavien aiheiden teos. Musiikki on nykyaikaista blues-pohjaista rock/poppia. Tarina sijoittuu vuoden 1891 Saksaan. Lähes kaikki musikaalin hahmot ovat nuoria tai teinejä.

Mitä haluat tehdä tulevaisuudessa?

Haaveeni on päästä tekemään mahdollisimman inspiroivia ja erilaisia teoksia sekä rooleja niin Suomessa kuin ulkomailla. Lavatyöskentelyn lisäksi minua kiinnostavat myös elokuvan teko ja eri taidemuotojen yhteensulattaminen.  Seuraavaksi kuitenkin toivon pääseväni tekemään maisterin opinnot ulkomaille - kunhan ensin valmistun täältä. Edessä on vielä mielenkiintoinen projekti opinnäytetyön parissa. 

Mitä voit sanoa musiikkiteatteriopintoja suunnitteleville?

Ala on aika vaikea aluksi, kun on niin paljon hallittavaa, mutta kun oppii ottamaan kaiken työnä ja kun vielä tajuaa miten etuoikeutettua ja vaikuttavaa työtä saamme tehdä, se motivoi näkemään kaiken vaivan sen eteen. Jos TAMKiin haluaa, kannattaa tulla katsomaan demoja ja muita näytöksiä ja kyselemään opiskelijoilta vinkkejä ja mielipiteitä koulusta. Uskokaa vahvuuksiinne ja treenatkaa, treenatkaa, treenatkaa! Tää on ehkä paras työ ikinä.
 

Julkaistu 2.2.2017

Lue lisää koulutuksesta >

Päivitetty 13.11.2017