Takaisin

Opettaja esittelyssä: Sami Salonen, palveluliiketoiminnan lehtori

Opettaja esittelyssä: Sami Salonen, palveluliiketoiminnan lehtori

Palveluliiketoiminnan lehtori Sami Salonen kertoo omasta opettajan työstään:

"Opetan kaikkia aineita, jotka liittyvät ruokaan, juomaan ja ravintolan johtamiseen. Olin 13-vuotias, kun minulle oli selvää, että haluan ravintola-alalle. 16-vuotiaana lähdin ravintolaan tiskaamaan, ja sillä tiellä olen. Ennen opetus­työtä olen ollut kaikissa mahdollisissa alan töissä.

Ala on hyvin monipuolinen. Työtehtäviä on laidasta lai­taan, drinkkibaarista koulun keittiöön.

On asioita, joihin suhtaudun fanaattisesti. Esimerkiksi siihen, minkälainen on oikeanlainen lihakeitto. Tuntuu yksinkertaiselta, mutta liemen pitää olla kirkas ja kaikkien raaka-aineiden samansuuruisia. Esteettisyys on tällä alalla tärkeää. Toinen mikä korostuu, on ihmisten johtamisen taito.

On palkitseva hetki, kun opiskelijat lähtevät täältä, eivät valmiina, vaan ihmisinä, joilla on edellytykset oppia ja kehittyä alalla.

Ammennan voimaa työhöni onnistumisista. Viime keväänä teimme hirven sisäfilettä. Opiskelijat oivalsivat, etteivät ole ennen syöneet mitään tällaista. Filettä ei tarvitse käryttää ihan kypsäksi, vaan lihan sisälämpötilan on oltava oikea.

Joskus opiskelijoilla on turhan ruusuinen kuva alasta. Kädet savessa kuitenkin painetaan hommia, siitä on toisinaan glamour kaukana. Sen takia olisi hyvä hankkia kokemusta tästä alasta jo etukäteen."

Muokattu 19.01.2017