Takaisin

Opettaja esittelyssä: Matematiikan lehtori Hanna Kinnari-Korpela

Opettaja esittelyssä: Matematiikan lehtori Hanna Kinnari-Korpela

Matematiikan lehtori Hanna Kinnari-Korpela kertoo omasta opettajan työstään:

"Opetan matematiikkaa tekniikan alan koulutuk­sissa. Olen aina ollut hyvä matikassa. Jo pienenä tyttönä tykkäsin laskea.

Olen opettajana helposti lähestyttävä ja minulta uskaltaa kysyä reilusti. Tärkeintä on, että luokassa on hyvä ilmapiiri. Mielelläni selitän useaan ker­taan, jos joku asia on hankala. Toisilta opiskelu vaatii vaan enemmän vaivannäköä.

Tällä hetkellä olen innostunein opetusteknologian hyödyntämisestä opetuksessa. Tykkään kokeilla erilaisia uusia työkaluja. Olen flipannut opetustani ja tehnyt lyhyitä opetusvideoita, joita opiskelijat voivat katsoa vaikkapa omalla puhelimellaan. Voin näyttää videolla malliratkaisun tai antaa vihjeen siitä, mitä pitää tehdä päästäkseen eteenpäin. Opiskelijat ovat pääasiassa tykänneet videoista. Ne vaikuttavat motivaatioon positiivisesti. Jos sattuu putoamaan kelkasta, saa videoista tukea omaan opiskeluunsa.

Joillekin opiskelijoille voi tulla yllätyksenä, kun opiskelun alussa matikassa tulee yhtäkkiä paljon asiaa. Toivottomia tapauksia ei ole."

Muokattu 19.01.2017