Takaisin

Opettaja esittelyssä: Manne Viljamaa, metsätalouden lehtori

Opettaja esittelyssä: Manne Viljamaa, metsätalouden lehtori

Metsätalouden lehtori Manne Viljamaa kertoo omasta opettajan työstään:

"Opetan puunhankintaa ja erityisesti sitä, kuinka metsäkoneita käytetään puunkorjuussa. Vastuullani on myös metsäkonesimulaattorikoulutus. Luonto oli tärkein syy sille, että valitsin tämän alan. Ensin opis­kelin hakkuukoneenkuljettajaksi.

Opettamisessa parasta ovat nuoret, innokkaat ja osaa­vat opiskelijat. Syksy on opettajalle yhtä juhlaa. Ensim­mäisen vuoden opiskelijat ovat aina intoa täynnä. Olen huomannut, että ennen vanhaan oltiin hiljaisia, niin sanottuja metsäläisiä, mutta nykypäivän opiskelijoilta löytyy kyllä ääntä ja keskustelutaitoa.

Metsä on nyt tosi kuuma juttu. Se ei välttämättä tuo lottovoittoa, mutta metsätalous oikeasti työllistää. Voi olla, että kun valmistut metsätalousinsinööriksi, niin et heti löydä sitä huippuasiantuntijan pestiä. Ihan var­masti töitä kuitenkin löytyy. Se voi vaatia yrittäjyyttä ja itsenäistä työskentelykykyä.

Ensimmäisenä vuonna liikumme paljon maastossa. Oppikirjoja on vähän ja käytämme paljon verkko­aineistoa. Teoriaakin on, mutta oppiminen tapahtuu kokemusten ja pienryhmätyöskentelyn avulla.

Tuntuu mukavalta, kun entisiin opiskelijoihin törmää maailmalla. On palkitsevaa, kun näkee muutoksen, miten vaikkapa kaksikymppinen opiskelija on muut­tunut viidessä vuodessa oman alansa ammattilaiseksi."

Muokattu 19.01.2017