Takaisin

Opettaja esittelyssä: Eveliina Asikainen, metsätalouden lehtori

Opettaja esittelyssä: Eveliina Asikainen, metsätalouden lehtori

TAMKin metsätalouden lehtori Eveliina Asikainen kertoo omasta opettajan työstään:
 

"Opetan metsätalouden koulutuksessa monia aineita. Olen biologi ja ekologi. Minua kiinnostaa mitä metsässä tapahtuu, miten kasvit, eläimet, ilmasto ja maaperä vaikuttavat toisiinsa.

Ensimmäisenä syksynä opiskelemme maalajeja. Käymme läpi, miksi tietyssä paikassa kasvaa tiettyjä puulajeja ja kasveja. Miten vuorovaikutus luonnossa toimii. Riippuen siitä, onko maalaji moreeni, savi, hieta tai hiesu, kasvupaikka on erilainen. Entä mistä riippuu se, tuleeko routa? Opettamisen paras palkinto on, kun syntyy oivalluksia.

Teemme usein retkiä. Teemme myös yhteistyötä metsänomistajien ja metsäyhtiöiden kanssa. Minusta on tärkeää se, että opiskelijat hahmottavat oman paikkansa yhteiskunnassa.

Alalle kannattaa hakeutua, jos on valmis lähtemään ulos säässä kuin säässä. Lisäksi tämä on asiakaspalvelutyötä, ihmisten kanssa olemista.

Uskon, että työtä riittää metsien hoidon suunnittelussa ja hoidossa - puu kasvaa joka tapauksessa. Metsäomistajista on jo paljon kaupunkilaisia. Työtä löytyy ihmisille, joilla on erilaisia arvoja, koska myös metsän omistajissa on erilaisia ihmisiä. Metsä on monimuotoinen hyvinvoinnin lähde.

Metsätaloudessa ei ole oikeita tai vääriä tapoja toimia. Keskustelemme ja väittelemme paljon. Me opettajat tykkäämme siitä. "

Muokattu 16.01.2017