Takaisin

Opettaja esittelyssä: Anja Salo, fysiikan lehtori ja opinto-ohjaaja

Opettaja esittelyssä: Anja Salo, fysiikan lehtori ja opinto-ohjaaja

TAMKin fysiikan lehtori ja opinto-ohjaaja Anja Salo kertoo omasta työstään:


"Olen aina ollut kiinnostunut luonnontieteistä. Luonnon ilmiöt ovat kiehtovia. Kuinka langaton laturi toimii? Miten ihmeessä leijulaudalla voi pysyä pystyssä?

Fysiikan lempiaiheitani ovat mekaniikka ja sähköoppi. Aloitamme opiskelun mekaniikasta, johon liittyvät laskutehtävät ratkeavat peruslaskutaidoilla.

Uudistimme TAMKissa fysiikan opetusta. Opiskelijat perehtyvät tunnin aiheeseen tekemällä ryhmissä siihen liittyviä mittauksia. Ryhmätyöt puretaan keskustellen tunnin päätteeksi. Mittauksien lisäksi opiskelijat tekevät harjoitustehtäviä, joiden oikeat ratkaisut voi tarkistaa ratkaisuvideoilta verkosta. Uusilla menetelmillä on ollut tempaava vaikutus.

Opetuksessa parasta on se, kun saan seurata opiskelijoiden innokasta ihmettelyä ja pohdintaa. Opiskelijat ovat kertoneet, että täällä on iloinen ja tuttavallinen ilmapiiri.

Toimin myös opinto-ohjaajana. Minut voi tavata opon tehtävissä myös TAMKin kahvilassa, jossa päivystän läppärini kanssa tiettyinä aikoina. Kahvin lomassa on mukava jutella ja laittaa opinnot rullamaan."

Muokattu 13.03.2017