Takaisin

Opettaja esittelyssä: Petteri Rajanti, media-alan koulutuksen lehtori

Opettaja esittelyssä: Petteri Rajanti, media-alan koulutuksen lehtori

Media-alan koulutuksen lehtori Petteri Rajanti kertoo omasta opettajan työstään:

"Mitä ääni on? Millaisista eri kerroksista äänet koostuvat?

Opetan ääni-ilmaisua median opiskelijoille. Ääntä on monenlaista, se voi olla esimerkiksi musiikkia, dialogia tai erilaisia tehosteääniä.

Opiskelin itse alun perin kitaransoiton opettajaksi. Minusta ei koskaan tullut musiikinopettajaa, mutta muusikko minusta tuli. Olen istunut keikkabussis­sa 13 vuotta, kauimmin bändissä nimeltä Motelli Skronkle.

Työskentely elokuva- ja televisioalalla on sosiaalista puuhaa. Pitää olla utelias ja kiinnostunut kertomaan tarinoita. On siedettävä keskeneräisyyttä, koska pro­jektit muuttuvat koko ajan matkan varrella. Se oma ihana ehdotus ei ehkä menekään läpi. Voi joutua tekemään paljon turhaa työtä. Tarina ratkaisee – ei se, paljonko työtunteja on käyttänyt. Havain­nointikyky on tarpeen. On oltava kiinnostunut ha­vainnoimaan ulkopuolista maailmaa, sillä tarinat syntyvät havainnoista.

Se, mikä minut pitää hengissä, on uuden sirkuksen kansainväliset pienet ryhmät, joihin teen musiikkia ja äänisuunnittelua. Mikä tahansa oman ammatin oikea tekeminen on välttämätöntä kulttuurialan opettajalle. Muuten kuolee pystyyn, eikä ole enää mitään sanottavaa."

Muokattu 19.01.2017