Takaisin

Musiikin mestarikurssilla sävelet soivat yli Atlantin

Musiikin mestarikurssilla sävelet soivat yli Atlantin

TAMKin ja Manhattan School of Musicin yhteistyö jatkuu jo viidettä vuotta.

Viestintäteknologia on tullut monin tavoin mukaan musiikin koulutukseen. Tampereen Musiikkiakatemian puitteissa opetusyhteistyötä tehdään jopa yli Atlantin – reaaliajassa. Videoneuvotteluyhteys soveltuu tähän hyvin.

Jo neljänä lukuvuonna Musiikkiakatemia ja Manhattan School of Music (New York, USA) ovat järjestäneet soiton mestarikursseja korkealaatuisen videoneuvotteluyhteyden välityksellä. Musiikkiakatemian opiskelijat ovat saaneet huippuluokan opetusta, sillä opettajina ovat olleet New York Philharmonian ja Metropolitan-oopperan muusikot.

Yhden lukuvuoden aikana pidetään mestarikursseja kolmelle eri instrumentille. Viime vuonna vuorossa olivat piano, kitara ja huilu, tänä vuonna sello, trumpetti ja fagotti. Opetuskertoja yhdelle instrumentille on kaksi, ja kukin niistä kestää kaksi tuntia.

- Videoneuvottelujärjestelmän tuottamat kuva ja ääni ovat ensiluokkaisia, ja vuorovaikutus on ollut luontevaa, sanoo musiikin lehtori Matti Ruippo TAMKista.

- Opiskelijat ovat olleet oppitunteihin hyvin tyytyväisiä. Maailmanluokan opettajien taidokkuus ja välittömyys sekä hyvin toimiva tekniikka ovat vakuuttaneet meidät kaikki.

Kuluneen kevään aikana mestarikursseilla opettajina olivat New York Philharmonian sellisti Qiang Tu, Metropolitan-oopperan trumpetin äänenjohtaja Billy Ray Hunter ja Metropolitan-oopperan fagotin äänenjohtaja William Short.


Qiang Tun esittely
Billy Ray Hunterin esittely
William Shortin esittely


Lisätietoa: lehtori Matti Ruippo, TAMK Musiikki, p. 050 302 8561, matti.ruippo@tamk.fi

 

Muokattu 18.05.2017