Takaisin

Mediapolis – opiskelijoiden ja yritysten kohtaamispaikka

Mediapolis – opiskelijoiden ja yritysten kohtaamispaikka

Mediapoliksessa kohdataan spontaanisti aulatiloissa ja kahvijonossa kuin myös järjestetyissä verkostoitumistapahtumissa. Opiskelijoiden ja yritysten halu tehdä yhteistyötä on uuden kampuksen perusta.

Mediapolikseen on suunniteltu tiloja, joissa opiskelijoiden ja yrittäjien on helppo kohdata, kampusvastaava Saara Eskola kertoo.
Mediapolikseen on suunniteltu tiloja, joissa opiskelijoiden ja yrittäjien on helppo kohdata, kampusvastaava Saara Eskola kertoo.

Mediapolis on sisällöntuotannon ja ICT-alan kampus, jossa yritykset ja opiskelijat rakentavat omat kasvutarinansa luomalla sisältöjä erilaisiin medioihin. Huipputeknologia ja yhteisöllisyys luovat erinomaiset puitteet menestykselle.

Mediapoliksen uudet asukkaat, kampukselle sijoittuvat yritykset ja TAMKin media-alan opiskelijat, muuttavat Tampereen Tohloppiin syksyllä 2014.

"Opiskelija pystyy tarjoamaan yrittäjille viimeisintä
osaamista ja jopa kokonaan uusia osaamisen alueita."

Puitteet verkostoitumiselle

Mediapoliksen kampusmiljöö on suunniteltu yrittäjien ja opiskelijoiden kohtaamisia ja verkostoitumista ajatellen. Suunnittelussa yksi keskeisiä ajatuksia on läpinäkyvyys ja avoimuus, jota toteutetaan avarilla tiloilla ja lasirakenteilla.

– Tiloihin on luotu erilaisia kohtaamispisteitä muun muassa kalusteiden avulla, kampusvastaava Saara Eskola Technopoliksesta kertoo.

Kampuksen pääaula tulee olemaan merkittävin keskus; aulassa kohtaavat Mediapoliksen kaikki asiakkaat ja toimijat, opiskelijat, kokous- ja tapahtumavieraat sekä ohjelmayleisö.

– Toinen tärkeä kohtaamispaikka tulee olemaan opiskelijoiden aula, jonka kautta ihmiset kulkevat lounasravintolaan. Opiskelijoiden aulan sisustussuunnittelussa on niin ikään huomioitu erilaiset verkostoitumismahdollisuudet.

Pienyrittäjille suunnatut tilat tukevat puolestaan freelance-toimintaa. Yrittäjä voi vuokrata avoimesta työtilasta halutessaan vaikka pelkän työpöydän. Tämä puolestaan edesauttaa aivan uudenlaisen työyhteisön syntymistä.

Kullanarvoinen kahvitauko

Mediapoliksessa ovet ovat jo avoinna. Vuoden 2014 aikana siellä järjestetään ainakin kymmenen verkostoitumistapahtumaa. Eskola ennustaa, että jatkossa tullaan näkemään myös työelämään räätälöityä "match-makingia", jossa yrittäjän tarpeet myydä tai ostaa kohtaavat opiskelijoiden valmiuksien ja kykyjen kanssa.

Kampusvastaavana Eskolan vastuualuetta on huolehtia siitä, että kampuksella kaikki toimii.

– Erittäin tärkeää on myös asiakkaiden verkottaminen ja toisiinsa tutustuttaminen uusien liiketoimintamahdollisuuksien löytämiseksi, Eskola kertoo.

Mediapolis on otollinen ympäristö niin sanotuille kullanarvoisille kahvitauoille. Opiskelija voi kuulla kahvijonossa vinkin vaikka tulevaan opinnäytetyöprojektiinsa. Päivittäiset kohtaamismahdollisuudet ovatkin yksi Mediapoliksen kiehtovimmista puolista.

Into ja kokemus saman katon alla

Mediapoliksessa toimivat yrittäjät ovat sitoutuneet kampuksen toimintamalliin, jossa alan opiskelijat, yrittäjät sekä julkinen toimija kohtaavat.

– Avainsana yrittäjien kannalta on vaivattomuus; opiskelijoita saa tarvittaessa paikalle parissakin minuutissa.

"Yrittäjillä tulee olla halu päästä Mediapolikseen
juuri opiskelijoiden vuoksi."

Opiskelija pystyy tarjoamaan yrittäjälle viimeisintä osaamista ja jopa kokonaan uusia osaamisen alueita.

– Nuorilla tuntuu olevan loistavat IT- ja some-taidot ja laajat verkostot ympäri maailmaa.

Hyötyäkseen opiskelijoiden osaamisesta yrittäjien pitää puolestaan olla valmiita jakamaan omaa tietotaitoaan sekä alan kontakteja. Vaikka yrittäjiä ja opiskelijoita yhdistää innostus samaan alaan, tulee yhteistyö kysymään myös ennakkoluulotonta heittäytymistä molemmilta osapuolilta.


MIKÄ MEDIAPOLIS?

  • sisällöntuotannon ja ICT-alan kampus, jonka toiminta perustuu yritysten ja opiskelijoiden väliseen yhteistyöhön
  • useita alan yrityksiä sekä kolme oppilaitosta (TAMK, TaY ja Tredu)
  • sijainti Tampereen Tohlopissa, noin 6 km Tampereen keskustasta
  • yritykset voivat vuokrata toimitiloja yksittäisestä työpisteestä 500 neliömetrin tiloihin
  • vuokrattavissa myös kokoustiloja, auditorio, videoneuvottelutila sekä saunatilat
  • yritykset ja opiskelijat muuttavat kampukselle syksyllä 2014

 

TEKSTI: ESSI KANNELKOSKI
KUVAT: JOEL FORSMAN

 

****

Juttu on julkaistu TAMK.nyt-verkkolehdessä. Lue lisää TAMK.nytin juttuja!

****

Muokattu 29.03.2016