Takaisin

Maisteritason käsikirjoittajaksi

Maisteritason käsikirjoittajaksi

Kirjoita, kirjoita, kirjoita, jos haluat kehittyä hyväksi käsikirjoittajaksi.
 

Amerikkalaistyyppinen käsikirjoittaminen on Master of Culture and Arts -tutkintokoulutuksen punainen lanka. Koulutuksessa perehdytään perinteisiin elokuvakäsikirjoittamisen lajityyppeihin.

Millainen käsikirjoittaja menestyy työssään?

– Käsikirjoittajan tärkeimpiä ominaisuuksia on kyky kertoa tarinoita, kyky tehdä havaintoja, draaman taju, loputon sinnikkyys ja halu oppia lisää. Kysymys on elinikäisestä oppimisesta. Elokuvallisen, fiktiivisen kerronnan opit ovat ne, jotka ovat sitten sovellettavissa kaikkeen tv-muotoiseen kerrontaan, dokumenttiin, realityyn, sketseihin tai sarjoihin, kuvailee koulutuksen opettaja, elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja Arto Koskinen.

Koulutukseen otetaan suomalaisten käsikirjoittajalahjakkuuksien lisäksi opiskelijoita kansainvälisiltä markkinoilta. Suomessa maisteritason ja erityisesti fiktion käsikirjoittamista opetetaan ainoastaan Aalto-yliopiston elokuva- ja lavastustaiteen linjalla ja TAMKissa.

– Koulutukseen valitaan sellaisia kirjoittajia, jotka ovat selvästi erikoistuneet johonkin lajityyppiin, jossa haluavat vielä kehittyä. Lajityyppejä voivat olla esimerkiksi komedia, zombi tai romanttinen elokuva. Koulutukseen otetaan kehittymiskykyisiä ja -haluisia kirjoittajia, kertoo koulutuspäällikkö Ari Koivumäki.
 

Teksti: Kukka-Maaria Korko

Kuva: Making Movies: Anna Heinämaan käsikirjoittaman ja Klaus Härön ohjaaman elokuvan Miekkailija ensi-ilta oli keväällä 2015.

****

Juttu on julkaistu TAMK.nyt-verkkolehdessä. Lue lisää TAMK.nytin juttuja!

****

 

Master's Degree in Screenwriting

  • Koulutus alkaa TAMKissa syksyllä 2015
  • Laajuus 90 opintopistettä
  • Opinnot kestävät 1,5 vuotta

 

TEKSTI: KUKKA-MAARIA KORKO
KUVA: MAKING MOVIES

- See more at: http://tamknyt.tamk.fi/maisteritason-kasikirjoittajaksi/#sthash.Mi6EpgN4.dpuf
Muokattu 29.03.2016