Takaisin

Kumppanuussopimus syventää kulttuurialan yhteistyötä Tampereen ja Groningenin ammattikorkeakoulujen kesken

Kumppanuussopimus syventää kulttuurialan yhteistyötä Tampereen ja Groningenin ammattikorkeakoulujen kesken

Tampereen ammattikorkeakoulu on solminut strategisen partnerisopimuksen hollantilaisen Hanzehogeschool Groningenin kanssa.

Kumppanuus tiivistää kansainvälistä yhteistyötä erityisesti kulttuurialan koulutuksessa ja TKI-toiminnassa. TAMKissa yhteistyöstä vastaa Taide, musiikki ja media (Art, Music and Media) -yksikkö ja Hanzehogeschoolissa Minerva Art Academy.

- Olemme tehneet Minerva Academy of Pop Culture- yksikön kanssa yhteistyötä jo useita vuosia. Nyt olemme edenneet yhteistuotantoprojekteihin kulttuuriviennin alalla. Opintoihin on luotu kansainvälinen biisinkirjoittajien ja tuottajien ryhmä sekä yhteistuotantojen julkaisun mahdollistava opiskelijavetoinen levy-yhtiö. Tuotantoryhmä aloitti työnsä viime syksynä leirillä Pop Academyssa, tuotoksia esiteltiin tammikuussa Eurosonic-tapahtumassa Groningenissa, ja materiaalien kehittely jatkuu Tampereen Mediapoliksessa kv-viikolla 5.-8. toukokuuta, kertoo koulutuspäällikkö Timo Kivikangas TAMKista.

Ammattikorkeakoulujen yhteistyö on lisäksi mahdollistanut pääsyn kahdeksan Euroopan maan Excite-tapahtumaorganisaatioon, joka edistää artistien kansainvälistä liikkuvuutta. Kaikki nämä yhteistyömuodot ovat omiaan vahvistamaan kulttuurialan yrittäjyyttä ja kulttuurivientiä.

Tampereen ja Hanzehogschoolin ammattikorkeakoulujen välinen kumppanuussopimus allekirjoitettiin joulukuussa 2014, ja se on voimassa seuraavat viisi vuotta. Kevään 2015 aikana laaditaan tarkemmat tavoitteet tulevalle yhteistyölle. Ammattikorkeakoulut sitoutuvat jakamaan osaamistaan mm. laadunhallinnassa, pedagogisessa kehittämisessä ja opetussuunnitelmatyössä. Koulutuksen yhteistyössä tavoitellaan lisää opiskelija- ja asiantuntijavaihtoja, yhteisiä kursseja, mahdollisesti jopa yhteisiä tutkintoja. TKI-toiminnassa haetaan yhteisiä hankkeita ja yhteistyöstä voimaa koulutusten kansainväliseen markkinointiin.

Vahvaa näyttöä kansainvälistymisestä

Kansainvälistyminen on yksi TAMKin strategian ydinteemoista. Myös opetus- ja kulttuuriministeriö on asettanut kansainvälistymisen suomalaisen korkeakoulusektorin yhteiseksi tavoitteeksi. TAMKin kansainväliseen yhteistyöverkostoon kuuluu 350 korkeakoulua 50 maassa eri puolilla maailmaa. Muutamat niistä kiinnostavat TAMKia erityisesti strategisena kumppanina.

Vuosittain TAMKista lähtee noin 400 opiskelijaa pitkään ulkomaan opiskeluvaihtoon ja toiset 400 lyhyille opintomatkoille. Vastaavasti TAMKiin tulee vuosittain noin 300 opiskelijaa pitkään opiskeluvaihtoon ja saman verran lyhyeen vaihtoon. Opettaja- ja henkilökuntavaihtoja TAMKista maailmalle toteutuu vuosittain noin 400 ja vastaava määrä muualta TAMKiin päin. TAMK on aktiivinen paitsi kansainvälisissä vaihdoissa myös kansainvälisten intensiivikurssien järjestäjänä.


Lisätietoja:
Tampereen ammattikorkeakoulu
Timo Kivikangas, koulutuspäällikkö, Media, Viestintä, p. 040 869 8840, timo.kivikangas@tamk.fi
Kirsi Tolvanen, kansainvälisten palveluiden päällikkö, p. 040 837 3061, kirsi.tolvanen@tamk.fi

www.tamk.fi
www.hanze.nl

Muokattu 29.03.2016