Takaisin

Korkeakoulujen yrittäjäopiskelijoiden mentorointiohjelma käyntiin: ”Liikaa varomalla tekeminen loppuu”

Korkeakoulujen yrittäjäopiskelijoiden mentorointiohjelma käyntiin: ”Liikaa varomalla tekeminen loppuu”

Tamperelaisilla korkeakouluopiskelijoilla ja -tutkijoilla on nyt mahdollisuus saada osaava yrittäjämentori tukemaan oman liikeidean ja yrityksen kehittämistä.

Johanna Liljeroos ja Jarne Lähteenmäki ovat mukana mentorointiohjelmassa.
Johanna Liljeroos ja Jarne Lähteenmäki ovat mukana mentorointiohjelmassa.

Tampereen ammattikorkeakoulun, Tampereen teknillisen yliopiston ja Tampereen yliopiston yhteisellä Y-kampuksella starttasi tänään mentorointiohjelma, missä kokeneet yrittäjät saivat mentoroitavakseen jo yrittäjänä toimivan tai liikeideaansa kehittävän opiskelijan tai tutkijan.

Pilotissa on mukana 10 opiskelijaa, yksi tutkija ja 10 yrittäjää. Ohjelma kestää kevään ajan, ja mentorit ja yrittäjät tapaavat toisensa viisi kertaa. Pilotin jälkeen tavoitteena on kerätä laaja 150 mentorin verkosto, joka kykenee palvelemaan kaikkien Tampereen korkeakoulujen yrittäjäopiskelijoita ja tutkijoita tulevaisuudessa.

Y-kampuksen mentorointiohjelma on kehitetty opiskelijoiden aloitteesta. Ohjelman tarkoituksena on yhyttää Y-kampuksen verkoston kokeneet tekijät yrittävien opiskelijoiden kanssa. Ohjelmaan valituille haetaan yrittäjämentorit, joilla on kokemusta ja näkemystä juuri kyseiseltä alalta tai spesifin haasteen ratkaisemisesta.

-Olen ajastani todella tarkka, mutta kun kuulin, että täällä olevat yrittäjän alut ovat liikkeellä tosissaan ja että opiskelijan piti hakea ohjelmaan mukaan, päätin osallistua. Minua on yrittäjänä autettu ja kannustettu ja neuvottu, ja haluan jakaa tätä hyvää myös takaisinpäin, kertoo Anna Sutherland, JOIKUn ja Sivupersoonan yrittäjä.

Myös mentori oppii

Anna Sutherlandin mentoroitava Maija Laurikkala-Dewesillä on kuntoutukseen liittyvä liikeidea. Laurikkala-Dewes toivoo saavansa mentoriltaan käytännön vinkkejä ja tarinoita yrittämiseen liittyen. On kiinnostavaa kuulla, millaisia onnistumisia ja kompastumisia kokeneella yrittäjällä on takanaan.

– Sanoin Annalle, että varoa osataan, mutta jos vaan varotaan, niin loppuu tekeminen. Haluan päästää varomisesta irti, kiteyttää Laurikka-Dewes.

Sutherlandin yritykset toimivat sote-alalla, mutta hän on itse opiskellut liiketaloutta ja yrittäjyyttä.

– Uskon, että voin oppia sote-alasta Maijalta paljon. Mentoroinnista on varmasti hyötyä molemmille osapuolille.

Heikki Lindevall D-Marketing Services Oy:sta on mentoroinut jo kymmeniä yrittäjiä ja yrittäjäksi aikovia. Edelleen mentorointi saa syttymään.

– Minua ajaa eteenpäin loputon uteliaisuus. Mentoroinnissa oppii myös aina itse.

Lindevallin mentoroitavan Mathias von Essenin liikeidea pohjautuu teknillisellä yliopistolla kehitettyyn tutkimusperäiseen innovaatioon, joka liittyy materiaalien mikromekaniikan testaukseen. Innovaatiota on kehitetty Tekesin Tutkimuksesta liiketoimintaa -hankerahalla.

– Nyt on aika luoda sitä liiketoimintaa, mutta montaa asiaa pitää vielä kirkastaa. Uskon, että mentoroinnista on juurikin tässä kohtaa kehittämistä iso apu, sanoo von Essen.


Lisätietoja: Lehtori Tiina Koskiranta, Yrittäjyyden ja tiimijohtamisen koulutus, TAMK Proakatemia, tiina.koskiranta@tamk.fi, 050 351 8129, www.y-kampus.fi

 

 

Muokattu 13.04.2017