Takaisin

Kierrätys tarkoittaa eri asioita eri maissa

Kierrätys tarkoittaa eri asioita eri maissa

Venäjällä ja Kazakstanissa kehitetään korkeakoulutusta kestävän jätteenkäsittelyn teemoissa EduEnvi-hankkeen avulla. Kansainvälisen hankkeen toteutuksessa on otettava huomioon kohdemaiden mahdollisuudet ja nykytilanne. Vaikka Euroopassa kierrätys on tätä päivää, on Venäjällä ja Kazakstanissa tilanne alkutekijöissään. Toimia luonnon suojelemiseksi ja tietoisuuden lisäämiseksi on tehtävä hartiavoimin.

- Kierrätyksen taso ja koko käsitys kierrätyksestä on jotain aivan erilaista, mihin me eurooppalaiset olemme tottuneet. Venäjällä ja Kazakstanissa tilanne on todella paha, sillä paljon jätteitä säilötään kaatopaikalle ilman kierrätystä ja lajittelua, kertoo Ella Kallio, EduEnvi-hankkeen projektipäällikkö.

Kulttuurien yhteentörmäyksiltäkään ei voi välttyä, kun kyseessä on kansainvälinen hanke, jossa on tekijöitä yliopistoista Espanjasta, Tanskasta, Kazakstanista ja Venäjältä.

- Ennen kuin mitään konkreettista saadaan aikaan, niin tärkeää on eri kulttuurien törmätessä varata aikaa tutustumiseen.  Vasta sen jälkeen voidaan aloittaa yhteisen tavoitteen muodostaminen.  Minusta tuntuu nyt, että olemme löytäneet yhteisen sävelen ja projekti etenee sovitusti, iloitsee Ella.

Yritykset mukana opetussuunnitelman kehittämisessä

Selkeät työnjaot ovat edesauttaneet projektin etenemistä sovitussa aikataulussa.  Eurooppalaisten partnereiden; Espanjan, Tanskan sekä Suomen tehtävä on tukea ja ohjata venäläisiä ja kazakstanilaisia opiskelumoduulien suunnittelussa. Venäläisten ja kasaztanilaisten tehtävä on luoda maisteritason opetussuunnitelmia kestävään kehitykseen. Oppimismoduuleja suunnitellaan huomioiden yritysten, kuntien ja muiden sidosryhmien tarpeet. Oppimistulosten määrittely on aloitettu Venäjällä yritysten ja sidosryhmien kanssa. Tämän vuoden maaliskuussa Tanskassa järjestettiin intensiivikurssi innovoinnista ja yrittäjyydestä problem based learning-näkökulmalla. 

TAMK koordinoi projektia ja toimii e-oppimisen vahvana asiantuntijana. Partnereina Venäjältä ovat ITMO University, Ural Federal University, University of Tyumen sekä jätehuollonalan yritys Specavtobaza. Partnereina Kazakstanista ovat Al-Farabi Kazakh national University, Shokan Ualikhanov Kokshetau State University ja South Kazakhstan State University sekä opetusministeriö. Lisäksi eurooppalaisina partnereina mukana ovat Espanjasta Universidad de Valladolid ja Tanskasta Erhvervsakademiet Lillebaelt.

Voit lukea ITMO Universityn kirjoittaman artikkelin hankkeen syntyhistoriasta sekä seuraavista vaiheista. Linkki artikkeliin

 

Lisätietoa

http://eduenvi.tamk.fi/

Projektipäällikkö Ella Kallio, ella.kallio(at)tamk.fi

EduEnvi - Enchancing Competences of Sustainable Waste Management in Russian and Kazakh HEIs -hanke on rahoitettu Euroopan unionin Erasmus +ohjelmasta, jossa alateemana on Capacity Building. Capacity Building -hankkeiden tehtävä on tukea partnerimaiden korkeakoulutuksen modernisaatiota, saavutettavuutta ja kansainvälisyyttä. Hanke on alkanut lokakuussa 2017 ja päättyy lokakuussa 2020.

Teksti: K-M.Korko

 

Muokattu 08.06.2018