Takaisin

Kesäharjoittelu: Rakennusalan opiskelijat mallintavat VirtuaaliViipuria

Kesäharjoittelu: Rakennusalan opiskelijat mallintavat VirtuaaliViipuria

TAMKin rakennustekniikan ja rakennusarkkitehtikoulutuksen opiskelijat mallintavat kesäharjoittelunaan Viipurin vanhaa kaupunkia.

TAMKin päätalon rakennustekniikan luokassa on kesäkuussa ihan hiirenhiljaista, kun 12 rakennusarkkitehtiopiskelijaa ja 3 rakennusinsinööriopiskelijaa ahertaa keskittyneenä tietokoneiden ääressä. Harjoittelijoiden kesätyönä on mallintaa Viipurin kaupunkia, sellaisena kuin se oli syyskuussa 1939.

Rakennusinsinööriopiskelija Sannamari Pynnönen on mallintamassa Viipuria jo toista kesää. Tänä kesänä Pynnönen ja 2 muuta rakennusinsinööriopiskelijaa mallintavat Salakkalahden korttelia.

- Salakkalahteen kuuluu kolme korttelia, jotka olisi tarkoitus saada tämän kesän aikana valmiiksi. Jokaisella meistä on oma kortteli. Oman korttelini mallinnus on nyt aika hyvässä vaiheessa, yksi rakennus enää puuttuu, Pynnönen kertoo.

Korttelit mallinnetaan ArchiCAD-ohjelmalla ja sen jälkeen tiedostot viedään Artlantis-ohjelmaan.

- Heinäkuussa kokoamme korttelit yhteen projektiin ja sitten visualisoimme ja teemme panoraamoja. Laitamme kortteleihin tekstuureja ja pinnanmuotoja. Esimerkiksi, jos talossa on ollut tiiliseinä, niin se näkyy ohjelmassa tiilen näköisenä.
 

Toiveiden harjoittelupaikka

Pynnöselle harjoittelu VirtaaliViipuri -projektissa on parhaimmasta päästä, mitä hän voisi toivoa.

- Olen oppinut tosi paljon. Tämä työ on hyvin käytännönläheistä ja monipuolista. Tässä kehittyy huomattavasti paremmin, kun saan työskennellä intensiivisesti koko päivän ohjelmien parissa.

VirtuaaliViipuri -projektin vetäjä lehtori Harri Miettinen käy välillä ohjaamassa töiden sujumista. Mallinnus- ja visualisointityö on jatkossa erityisesti rakennusarkkitehtiopiskelijoiden perusosaamista, ja samalla VirtuaaliViipuri kehittyy koko ajan paremmaksi.

- VirtuaaliViipuri on siis erittäin hyvä oppimisalusta "vaikka maailman tappiin", Miettinen sanoo.

Viipuriasiantuntija Juha Lankinen käy myös noin kerran kuussa katsomassa mitä opiskelijat ovat saaneet aikaan. 

- Lankiselta saamme aina myös listat, mitä kortteleita meidän kannattaisi mallintaa tai missä on korjattavia puutteita, Pynnönen kertoo.

Kuvassa opiskelijat ja Viipurin vanhat kartat: Ilona Ravattinen (vas.), Anna-Riikka Manninen, Sami Sauhke, Sannamari Pynnönen, Elina Halonen ja Henna Ikäheimo.

www.virtuaaliviipuri.tamk.fi

VirtuaaliViipuri Facebookissa

Muokattu 29.03.2016