Takaisin

Kansainvälisen myynnin yamk-koulutus alkaa TAMKissa

Kansainvälisen myynnin yamk-koulutus alkaa TAMKissa

Tampereen ammattikorkeakoulussa on syksyn yhteishaussa tarjolla ensimmäinen kansainväliseen myyntiin ja myynnin johtamiseen keskittyvä ylempi AMK-koulutus.

Myynnin yliopettaja Pia Hautamäki. Kuva: Essi Kannelkoski
Myynnin yliopettaja Pia Hautamäki. Kuva: Essi Kannelkoski

Myyntiä on voinut aikaisemmin opiskella maisteritasoisesti vain muutamassa korkeakoulussa Euroopassa. TAMK panostaa nyt kansainvälisten myyntiosaajien kouluttamiseen ja aloittaa kansainvälisen myynnin ja johtamisen maisteritason koulutuksen.

– Kansainvälisen liiketoiminnan suurimpia esteitä on se, ettemme tiedä miten myynnissä tulisi toimia tai miten myyntiä tulisi johtaa. Tämä on selkeä puute useissa yrityksissä ja ongelma, johon tällä koulutuksella vastaamme, TAMKin myyntikoulutuksista vastaava yliopettaja Pia Hautamäki sanoo.

Syksyllä 2017 TAMKissa alkoi kaksi myyntiosaamisen tradenomikoulutusta AMK-tutkintona. Ne saavat nyt jatkoa ylemmästä AMK-koulutuksesta.

Myynnin ylempi tradenomikoulutus on suunniteltu korkeakoulututkinnon suorittaneille myynnin johtamisesta ja kehittämisestä kiinnostuneille. Se on ensimmäinen suomalainen ylempi korkeakoulututkinto, jossa opiskellaan moniammatillisissa tiimeissä kansainvälistä B2B-myyntiä ja myynnin johtamista.

–  Koulutuksen sisältö pohjautuu uusimmalle myynnin tutkimukselle ja työelämästä nousseille tarpeille. Oma tavoitteeni on, että olemme tulevaisuudessa Euroopan paras myynnin kouluttaja, sanoo Hautamäki, joka pitää Tamperetta jo nyt suomalaisen myyntikoulutuksen mekkana.

Myynnin johtamisesta viime vuonna väitellyt Hautamäki uskoo, että kun kouluttautumismahdollisuudet lisääntyvät, Suomessa on tulevaisuudessa yhä enemmän myynnin asiantuntijoita, jotka ymmärtävät mitä kansainvälinen myynti on ja mitä se vaatii.

Monet yritykset ovat myös osoittaneet tukensa maisteritasoiselle myynnin koulutukselle. TAMKin myyntiosaamisen koulutuksen suojelijana toimii Radio Business FM:n perustaja ja yrittäjä Reijo Karhulahti.

–  Kunpa suomalaiset yritykset lähtisivät tähän koulutukseen mukaan opiskelijoiden kummeiksi ja oppimaan itsekin. Tätä kautta yrityksillä on mahdollisuus rekrytoida parhaita kansainvälisen myynnin osaajia yrityksiinsä ja mahdollisuus onnistua kv-liiketoiminnassaan paremmin, Karhulahti sanoo.

Karhulahden mielestä kansainvälisen myynnin osaamista tarvitaan useissa tehtävissä. Hän uskoo, että tutkintoa opiskelevat varataan ennen valmistumista - toivottavasti suomalaisiin yrityksiin.

– Myyntiosaamista tarvitsevat erityisesti suomalaiset ekonomit ja insinöörit. On upeaa, että tähän koulutukseen voivat hakeutua niin insinöörit kuin muiltakin aloilta korkeakoulututkinnon suorittaneet henkilöt.

Tradenomi (ylempi AMK) koulutuksen keskeisenä sisältönä on kansainvälisessä yritysten välisessä myynnissä onnistuminen sekä myynnin kehittämis- ja johtamisosaaminen.

Syksyn yhteishaku 6.–20.9.2017

Lisätietoja:
Kansainvälisen myynnin ja myynnin johtamisen koulutuksen sisällöstä: yliopettaja Pia Hautamäki, pia.hautamaki@tamk.fi
Tutkinto-opiskelijaksi hakemisesta: hakijapalvelut@tamk.fi

Tunniste: #myyntimaisteri #myyntikoulutuksenmekka @TAMK_UAS

Tutustu koulutukseen: Kansainvälisen myynnin ja myynnin johtamisen koulutus


Valokuva: Essi Kannelkoski

Muokattu 15.09.2017