Takaisin

Kansainvälinen Master-ohjelma Educational Leadership toteutetaan lähes kokonaan verkossa

Kansainvälinen Master-ohjelma Educational Leadership toteutetaan lähes kokonaan verkossa

Koulutuksen johtamiseen keskittyvä "Master in Educational Leadership" on lähes kokonaan verkossa toteutettava Master-ohjelma TAMKissa.

Educational Leadership -ohjelma keskittyy erilaisten oppimisen ja opettamisen parissa toimivien organisaatioiden johtajuuden ja johtamisen kehittämiseen.

Koulutus alkoi TAMKissa syyskuussa intensiiviviikolla. Koulutusta suunnitelleen lehtori Mark Curcherin ja yliopettaja Päivi Mayorin mukaan yhteistoiminnallisen verkko-opetuksen edellytyksenä on, että opetus alkaa yhteisellä viikolla, jolloin opiskelijat muun muassa ryhmäytyvät kunnolla ja oppivat verkko-opetuksessa käytettävien työkalujen käytön.

Intensiiviviikon jälkeen koulutus jatkuu verkossa pienemmissä opiskeluryhmissä.

– Kokemustemme mukaan tiiviillä intensiiviviikolla voidaan voittaa jopa 2-3 kuukautta verrattuna pelkästään verkossa tapahtuvaan tutustumiseen ja oppimiseen. Verkko-opetus on tehokkainta, silloin kun ihmiset tuntevat toisensa perin juurin ja luottamusta on rakennettu, Päivi Mayor sanoo.Opiskelijoiden kirjo on hyvin kansainvälinen. Opiskelijoita on suomalaisten lisäksi Australiasta, Japanista, Yhdistyneistä Arabiemiirikunnasta, Englannista, Bulgariasta, Saksasta, Puolasta, Irlannista ja Unkarista. Taustaltaan opiskelijat ovat johtamisesta kiinnostuneita opettajia tai oppimisen parissa työskenteleviä asiantuntijoita ja esimiehiä lähes kaikilta koulutasoilta päiväkodista yliopistoon tai yritysmaailmasta.

– Koulutus on lähtenyt liikkeelle todella hyvin. Meillä oli ensimmäisellä viikolla runsaasti yhteistä ohjelmaa, esimerkiksi TAMKin Catering Studiolla teimme yhdessä suomalaista ruokaa, muun muassa karjalanpiirakoita. Opiskelijat kävivät myös tutustumassa Tampereen seudulla erilaisiin oppimisympäristöihin yhteistyökouluissa.

Seuraava intensiivijakso, jolloin kaikki opiskelijat ovat koolla on tammikuussa.

– Odotamme mielenkiinnolla, miten kansainvälinen verkko-ohjelma toimii käytännössä. Tammikuussa, kun tapaamme opiskelijat uudestaan, kuulemme, miten syksyn verkko-opinnot ovat menneet.

Koulutus kestää 1,5 - 2,5 vuotta. Seuraavan kerran Master in Educational Leadership -koulutukseen voi hakea tammikuussa 2018.

Lisätietoja:
yliopettaja Päivi Mayor, paivi.mayor@tamk.fi
lehtori Mark Curcher, mark.curcher@tamk.fi

Lue lisää koulutuksesta.

Kuvat: Essi Kannelkoski

Muokattu 26.09.2017