Takaisin

Inspiraatiolla eteenpäin - kolme naista blogikirjoittamisen pyörteissä

Inspiraatiolla eteenpäin - kolme naista blogikirjoittamisen pyörteissä

 

Mistä ja miten kirjoittaa blogiin? Millainen on hyvä blogi? Voiko blogin avulla oppia?  Näitä ja monia muita asioita ovat YAMK-opiskelijat Heini Roppo, Anu Äijälä ja Sari Grönfors saaneet pohtia lupautuessaan kirjoittajiksi Sosiaali- ja terveysalan johtamisen YAMK-tutkinnon blogiin.

Opiskelijoille tarjoutui mahdollisuus kirjoittaa koulutuksen blogiin vapaasti valittavien opintojen suoritusmahdollisuutena.  

- Opintopisteet saamme aktiivisella kirjoittamisella. Pyrimme julkaisemaan vähintään joka viikko tekstiä vuorotellen. Puolentoista vuoden mittainen blogikirjoittelu kerryttää kaikki vapaasti valittavat 5 opintopistettä kasaan, kertoo Heini Roppo.

Naiset tarttuivat haasteeseen innokkaasti, vaikka kaikilla heistä ei kokemusta blogikirjoittamisesta ollutkaan. Blogikirjoittamisen he aloittivat lokakuussa 2015.

 

Ajankohtaisia aiheita opintojen arjesta

Blogiin kirjoittaminen ei ole aivan yksinkertaista.  Jokainen blogikirjoittaja tietää, miten haasteellista on valita oikea näkökulma juttuunsa, jotta se puhuttelisi lukijaansa. Varsinaista suunnitelmaa kirjoituksista heillä ei ole, mutta ohjeeksi opettajaltaan he ovat saaneet "kirjoittakaa opinnoista kiinnostavasti, mutta realistisesti". 

Sosiaali- ja terveysalan johtamisen YAMK-tutkinnon yliopettaja Hannele Laaksonen ohjaa blogin kirjoittamista säännöllisesti antamalla kirjoitusvinkkejä ja keskustelemalla kirjoittajien kanssa. Blogin kohderyhmänä ovat sote-alan johtamisesta kiinnostuneet tulevat opiskelijat, nykyiset opiskelijat ja opettajat.

Kirjoitusten aiheet liikkuvat opiskelijan arjesta valtakunnassa tapahtuviin sote-alan asioihin.

- On ollut hauska huomata, että joskus käy niin, että blogikollegalla on jo sama idea tai aihe mielessä, josta itsekin oli ajatellut kirjoittaa, iloitsee Anu Äijälä.

- Kirjoitamme pääasiassa opiskelusta, mutta jos huomaamme esim. jonkin ajankohtaisen uutisen tms. liittyen sote-johtamiseen, voimme senkin liittää blogiin, kertoo Heini.

Heini, Anu ja Sari ovat pohtineet sitä, millainen on hyvä blogi. Aivan yhtä samaa kuvausta he eivät anna, mutta ajatukset ovat samaan suuntaan. Sari Grönfors kiteyttää kuitenkin hyvän blogin määritelmän näin:

- Hyvä blogi on kantaaottava ja ajatuksia herättävä, hauskakin! 

Paloa kirjoittamiseen näiltä naisilta varmasti löytyy koko opintojen ajalle, sillä haastattelun perusteella kirjoittajat ovat löytäneet opinnoista kiinnekohtia omaan työhönsä. Uran ja opiskelun yhteensovittaminen on luonut omat haasteensa, mutta opintojen anti ja vertaisoppiminen muiden sote-alan opiskelutovereiden kanssa on edistänyt opiskeluun sitoutumista.    

Blogi

Kuvassa vasemmalta: Hannele Laaksonen, Heini Roppo, Sari Grönfors ja Anu Äijälä

Muokattu 12.12.2016