Takaisin

Innovaatioympäristö BioHub vastaa teollisuuden tarpeisiin

Innovaatioympäristö BioHub vastaa teollisuuden tarpeisiin

TAMKissa toimii bio-osaamiseen keskittyvä innovaatioympäristö BioHub. Perinteisen metsäteollisuuden rakenneuudistus on vähentänyt teollisuuden painoarvoa Pirkanmaalla. Mm. alueellisen metsäohjelman tavoitteena on kehittää uutta teollisuutta metsän ja biotuotteiden ympärille.

BioHub on bio-osaamisen klusteri, jossa yhdistyy TAMKin tekniikan, metsäalan ja liiketalouden osaaminen.

BioHubin ideana on tarjota biotuote- ja prosessitekniikan opiskelijoille opetusohjelmaan pohjautuva työelämälähtöinen luova innovaatio- ja oppimisympäristö.  Siellä he voivat työstää ideoista toimivia innovaatioita, kehittää uutta osaamista ja liiketoimintaa yhdessä teollisuusyritysten kanssa erityisesti korkean jalostusasteen tuotteissa, kuten komposiitit, lääkeaineet ja nanosellu. 

Uuden alkavan biotuote- ja prosessitekniikan insinöörikoulutuksen myötä vastataan teollisuuden tarpeisiin kehittää biotuotteita  metsäteollisuuden uusien painotusten etsimiseksi ja liiketoiminnan kehittämiseksi. Toiminnan keskiössä ovat opiskelijat ja olemassa olevat modernit laboratoriot.

BioHubissa lähdetään rohkeasti miettimään itse lopputuotetta, kuluttajakäyttäytymistä ja tulevaisuuden käytettävyyttä pakkauksissa ja muissa biotuotteissa.  Hankkeen aikana muodostetaan valtakunnallisesti sekä kansainvälisesti bio-osaamisen verkosto. Verkostoon halutaan mukaan suomalaisia sekä kansainvälisiä kumppaneita, yrityksiä ja korkeakouluja, joilla on kiinnostusta sekä osaamista biotuotealalle ja sen kehittämiseen.

Lue lisää biotuote- ja prosessitekniikan insinöörikoulutuksesta.

Lisätiedot:
koulutuspäällikkö Ulla Häggblom
p. 040 556 1120
ulla.haggblom@tamk.fi

Valokuva: Picjumbo, Viktor Hanacek

Muokattu 06.06.2016