Takaisin

HeAT Lab valmiina käyttöön – avointen ovien päivä 13.9.

HeAT Lab valmiina käyttöön – avointen ovien päivä 13.9.

HeAT Lab eli Health and Assistive Technology Laboratory avattiin Tampereen teknillisen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun yhteistyönä vuoden 2018 helmikuussa. Kodinomaisesti sisustetun laboratorion varustukseen kuuluu muun muassa fysiologisten signaalien mittaamiseen tarkoitettuja terveys- ja hyvinvointiteknologian laitteita opetus- ja tutkimuskäyttöön. Laboratorion palveluita tarjotaan myös voimakkaassa kasvussa olevan terveys- ja hyvinvointiteknologia-alan yrityksille.

Tervetuloa tutustumaan 13. syyskuuta

HeAT Lab sijaitsee TAMKin pääkampuksella Kaupissa, Kuntokatu 4:n toisessa kerroksessa. Tavarat ja toiminnot on saatu järjestykseen. Nyt laboratorio ja sen henkilökunta odottavat malttamattomina lisää toimintaa. HeAT Labissa on avointen ovien päivä torstaina 13.9. kello 10–17.

Tervetuloa katsomaan, mitä laboratorion oven takaa paljastuu! HeAT Lab tarjoaa tutustumispäivänä kävijöille kahvia ja pullaa, esittelee toimintaansa sekä laitteistoa. Kokeilemaan pääsee esimerkiksi langatonta verenpainemittaria tai EKG-signaalin puhelimella reaaliaikaisena esittävää mittalaitetta.

Moniammatilliseen käyttöön – myös yrityksille

HeAT Labissa työskentelevä tutkija Tomppa Pakarinen antaa vinkkejä laboratorion käyttöön.

- Tämä on loistava paikka esimerkiksi opinnäyte- tai diplomityön tekemiseen, kun työssä halutaan mitata ihmiskehosta sähköistä signaalia. Tarjoamme kaupallisten laitteiden lisäksi erittäin laadukkaat tutkimustason laitteet tarkkojen mittausten tekemiseen joko laboratoriossa tai sen ulkopuolella. Neuvomme mielellämme laitteiden käytössä tai mietimme yhdessä tutkimuksen toteuttamista. Olitpa sitten tutkija, opiskelija tai yrityksen edustaja, labralla voi myös käydä matalan kynnyksen periaatteella muuten vain hakemassa ideoita ja sparraamassa omia ideoitaan.

Laboratorio on perustettu Tampere3-yhteistyönä palvelemaan moniammatillista opiskelijoiden, tutkijoiden ja yritysten joukkoa. Laboratoriota hyödynnetään kursseilla esimerkiksi harjoitustöiden tekemiseen ja demonstroimalla laitteilla, miten keho toimii.

- Olemme olleet yhteyksissä kurssien luennoitsijoihin ja viritelleet kurssiyhteistyötä. Kiinnostusta on riittänyt. Tällä hetkellä käynnissä on myös yhteinen tutkimushanke yrityksen kanssa, mikä on ollut erittäin mielenkiintoinen projekti. Toivomme, että tieto HeAT Labin monipuolisista mahdollisuuksista leviää niin alan yrityksille kuin omalle opetus- ja tutkimushenkilöstöllemme, sanoo laboratoriossa työskentelevä Perttu Linna.


Lisätietoja:
Tutkija Tomppa Pakarinen, tomppa.pakarinen@tut.fi, p. 045 879 0658
Yliopettaja Lea Saarni, lea.saarni@tamk.fi, p. 050 326 6940

Muokattu 20.08.2018